S kickboxerjem Marjanom Bolharjem na košarkarskem kampu Gorana Dragića v svet borilnih veščin

Med 23. in 29. 6. 2019, se na Rogli odvija že tradicionalni, šesti košarkarski kamp za osnovnošolce, ki poteka pod vodstvom trenutno najboljšega slovenskega košarkarja in člana NBA ekipe Miami Heat, Gorana Dragića. Na košarkarskem kampu otroci poleg košarke otroci počnejo še veliko drugih poučnih stvari, med drugim spoznavajo tudi različne športe. Na povabilo Gorana Dragića je otroke v svet borilnih veščin s treningom boksa in kickboxinga popeljal domžalski kickboxer Marjan Bolhar.

Na tradicionalnem košarkarskem kampu #GogiCamp 2019 otroci na skrbno načrtovanih treningih pod vodstvom Gorana Dragića in trenerjev pomočnikov, dvakrat dnevno spoznavajo in nadgrajujejo svoje košarkarsko znanje. Priložnost, da otroci pod okriljem človeka, kot je Goran, spoznavajo prijatelje in šport, je vsekakor neprecenljiva izkušnja, ki si jo bodo vsi udeleženci kampa zagotovo zapomnili za celo življenje.

Treningi so prilagojeni otrokovim sposobnostim, tako da je prav vsak mali košarkar oziroma košarkarica lahko nadgradi svoje osnovno znanje. Na otroke pa Goran ne prenaša le ljubezni do športa in zdravega načina življenja, temveč tudi vrednote, ki so v njegovi karieri postale njegov zaščitni znak: nesebičnost, poštenost, predanost, čistost, dobrodelnost.

Po treningu boksa in kickboxinga je sledila še skupna “gasilska” fotografija.

Kamp je v osnovi organiziran tako, da iz otrok izvabi tisto najboljše, saj je skozi celoten teden poskrbljeno za pravo kombinacijo športa in zabave. Poleg košarke, kjer otroci spoznavajo športni duh, timsko delo in vztrajnost ter tako utrjujejo svojo samozavest, otroci v prostem času z Goranom in njegovimi prijatelji počnejo še veliko poučnih in zanimivih stvari: spoznavajo različne športe, odkrivajo naravo in še mnogo več.

Povabilu Gorana, da otrokom na kampu predstavi borilne veščine, se je z veseljem odzval domžalski šampion, mojster borilnih veščin Marjan Bolhar, ki je izvedel trening boksa in kickboxinga ter na ta način otroke, na treningu je sodeloval tudi Goran, popeljal v svet teh dveh športov, ki od športnika zahtevata ogromno gibalnih spretnosti, predvsem v rokah. Izkušnja je bila za otroke zagotovo neprecenljiva, saj so gibalne spretnosti izredno pomembne tudi pri košarki.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: #GogiCamp 2019

Tagi