Rumeni bojevniki so se znova povzpeli na drugo mesto prvenstvene lestvice

PLTS, 26. kolo: Domžale - Triglav 3:0

Izjemna serija se nadaljuje! Rumeni bojevniki so na včerajšnji tekmi proti Triglavu še enajstič zapored prišli do vseh treh točk, pod slavje pa so se z zadetki podpisali Lovro Bizjak, Amedej Vetrih in Senijad Ibričić. Z zmago so se varovanci Simona Rožmana znova povzpeli na drugo mesto prvenstvene lestvice, kjer bodo pričakali sobotni derbi z vodilno Olimpijo.

Za nami je zelo dobra in zanimiva tekma, v kateri smo zasluženo prišli do zmage. Skozi vseh devetdeset minut smo si prizadevali napadati, imeti pobudo in držati isti ritem. Bili smo vztrajni, kar nas je tudi nagradilo s tremi zadetki. Veseli me, da je pri igralcih iz tekme v tekmo opazna ogromna želje, prisotne je izredno veliko energije in predvsem tudi veliko kakovosti. Igralcem bi znova iskreno čestital za prikazano, saj so danes opravili z zelo zahtevno nalogo. Igramo zelo dobro, zabijamo zadetke, fante pa je vsekakor užitek gledati na igrišču,“ zadovoljstva po tekmi ni skrival domžalski strateg Simon Rožman.

Domžalski nogometaši so odpor žilave kranjske zasedbe strli v drugem polčasu, v katerega so vstopili vidno samozavestni in odločni, da tri točke ostanejo doma. S tem so rumeni prikazali še eno pomembno lastnost, ki je ključna v prizadevanjih za dober rezultat. Potrpežljivost. “Ekipa ima ogromen karakter, ki odlično dopolnjuje nesporno kakovost celotnega moštva. Fantje zelo dobro izvajajo in ponavljajo vsebinske stvari, ki jih želim videti v njihovi igri. Ni skrivnost, da se tudi v tem obdobju že pripravljamo na nastope v Evropi, saj je v poletnem premoru izredno malo časa za pripravo. V duhu tega si želimo na vsaki tekmi vseh devetdeset minut odigrati v visokem tempu, s čimer se približamo izzivom, ki nas čakajo na evropskem nivoju,“ je dodal domžalski strateg, ki bo moštvo danes zbral na krajšem regeneracijskem treningu. Jutri bodo rumeni bojevniki prosti, v sredo pa se nato začne priprava na sobotni obračun z Olimpijo, ki se bo ob 16:55 začel v ljubljanskih Stožicah.

V prvi vrsti se obeta predvsem pravi evropski spektakel, ki bo magnet za ljubitelje nogometa. Igramo proti vodilni zasedbi lige, ki je najverjetnejši bodoči prvak. Ljubljančani v tej sezoni kažejo izredno kakovostne predstave, redko izgubljajo točke in imajo pred nami ter Mariborom visoko prednost. Tekma prihaja ob pravem času, saj se vanjo podajamo v dobri formi. Fantje kažejo odlične predstave, ki so vsebinsko zelo bogate. Kot trenerja me to seveda zelo veseli,“ se je na tekmo 27. kola Prve lige Telekom Slovenije ozrl 35-letni trenerski strokovnjak.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

Komentarji uporabnikov
Tagi