Rumeni bojevniki še naprej kažejo odlično formo

PLTS, 34. kolo: Domžale - Krško 3:1

Rumeni bojevniki še naprej kažejo odlično formo. Na včerajšnjem obračunu 34. kola Prve lige so s 3:1 zanesljivo ugnali Krško, proti kateremu so se med strelce vpisali Dario Melnjak, Amedej Vetrih in Agim Ibraimi. Varovanci Simona Rožmana so tako dosegli že 21. zmago v sezoni.

Določene stvari v naši igri so bile zelo pozitivne, spet druge bomo morali analizirati in jih popraviti. Ker smo naše cilje že izpolnili, so takšne povratne informacije še toliko bolj pomembne, saj smo že v fazi priprav na evropske obračune. Zelo smo sicer veseli, da smo uspeli priti do nove zmage, ki smo jo dosegli povsem zasluženo. Trikrat smo uspeli zadeti, z željo, da bi nadaljevali uspešen spomladanski niz, pa že pričakujemo zadnja dva obračuna v sezoni,“ je po včerajšnjem slavju nad Krčani dejal branilec Gaber Dobrovoljc, ki je v navezi z Žanom Žužkom odlično poveljeval obrambi rumenih. Slednji so s tremi doseženimi zadetki še izboljšali najboljši dosežek v posamezni sezoni, ki sedaj znaša že 74. Ob tem so se varovanci Simona Rožmana povsem približali še enemu mejniku – do 1000. zadetka jim namreč manjka le še eden.

Priložnost za nove točke in nove dosežene zadetke se ponuja že v sredo, ko se moštvo podaja na gostovanje v Kranj. Srečanje s tamkajšnjim Triglavom, ki na lestvici zaseda deveto mesto, se bo začelo ob 16. uri. “Pričakujemo zahteven dvoboj. Kranjčani si skušajo izboriti obstanek, zato se bodo krčevito borili za vsako točko. Biti bomo morali maksimalno pripravljeni in osredotočeni. Želja so seveda nove tri točke,“ se je na dvoboj s Triglavom ozrl 25-letni branilec. Sredin obračun bo predzadnji v tej sezoni, sklepno dejanje nato prihaja v nedeljo, 27. maja, ko bodo domžalski nogometaši v Športnem parku Domžale gostili Olimpijo.

Gaber Dobrovoljc

Obeta se pravi nogometni spektakel, katerega razplet bi utegnil vplivati tudi na končni vrstni red v prvoligaški konkurenci. “Odločno bomo krenili na vseh šest točk, ki so še na voljo. Skušali bomo prikazati največ, pred svojimi navijači si seveda želimo slaviti. Derbiji so posebna zgodba, sploh tisti z Olimpijo, ki nosijo še malce lokalnega rivalstva. Ne oziramo se na stanje na lestvici, ne zanimata nas ne Olimpija, ne Maribor, pomembna je samo naša vsebina in naša želja. Nedeljska tekma bo zagotovo tudi zelo dobra priprava na Evropo, kjer nas prav tako čakajo podobno zahtevni dvoboji,“ je še poudaril Domžalčan, ki je skozi vso svojo nogometno kariero član našega kluba.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

Tagi