Robert Pevnik se je v Radomlje vrnil z zmago!

V 1. krogu spomladanskega dela in 16. krogu 2. SNL, je članska ekipa gostovala na Areni Petrol v Celju pri tamkajšnjem Šampionu in zabeležila prve tri spomladanske točke. Za Radomljane sta zadela Janez Zavrl (71') in Marko Nunič (90'), v golu pa je blestel Uroš Juračič!

Srečanje se je pričelo ob 13. uri na odlično pripravljenem igrišču pred približno 200 gledalci, ki so si prišli ogledat predstavo ekip, ki sta prezimili ena ob drugi. Simer je v jesenskem delu zbral 19 točk, radomljani pa štiri manj – torej 15.

Podjetneje so v srečanje krenili naši fantje in si priigrali nekaj lepih priložnosti, a so bili v zaključkih premalo natančni, nekajkrat pa se je izkazal tudi domači vratar Čretnik. Po uvodnem pritisku radomljanov so do svojih priložnosti prišli tudi celjani vendar je radomeljska obramba na čelu z Juračičem vzdržala vse pritiske domačinov. Najlepši priložnosti za radomljane sta imela Vrhunc Luka, ki je zadel vratnico in Seferović Matic, kateremu strel je domači vratar tudi s pomočjo sreče ubranil. Ekipi sta na odmor tako odšli z začetnim rezultatom 0:0, trenerja obeh ekip in gledalci pa so bili s prikazanim lahko zadovoljni.

V drugi del so odločneje krenili domačini in nekajkrat nevarno zapretili. Najprej je Uroš Juračič z izvrstno "parado" ubranil strel iz roba kazenskega prostora, ko se je po podaji s kota povsem sam znašel Džaferović. nekaj trenutkov kasneje se je domači napadalec ponovno znašel iz oči v oči sam pred Juračičem, a je radomeljski vratar iz dvoboja ponovno odšel kot zmagovalec. Domačinom je bilo lahko še kako žal za zamujene priložnosti, saj so ponovno prevzeli pobudo naši fantje in zaigrali podjetneje. Terensko premoč jim je uspelo kronati v 71. minuti, ko se je po podaji z bočnega položaja z 11-ih metrov za prefinjen strel odločil Zavrl in povedel radomljane v vodstvo. Po prejetem zadetku je domači trener še okrepil napadalne vrste in celjani so krenili v ofenzivo, na srečo radomljanov pa so bili ničkolikokrat nezbrani, v obrambi pa puščali vse več lukenj, česar pa radomeljski napadalci niso znali izkoristiti. Vendarle se izzid do sodnikovega podaljška ni spremenil. V 92. minuti so domačini izvajali kot, na skok je prišel tudi domači vratar Čretnik, a je Juračič uspel uloviti žogo pred vsem domačimi napadalci, jo "degažiral" daleč na polovico Šampiona, kjer je našel hitrega Nunića, kateremu pa v prazen gol ni bilo težko zadeti. Za Marka Nunića (ki je posojeni igralec ljubljanske Olimpije), je bil to prvenec v radomeljskem dresu, kjer si je na svoj 20. rojstni dan podaril najlepše možno darilo – zadel je na svojem debiju v 2. SNL! Vse najboljše želimo Marku in seveda čim več doseženih zadetkov v rumenem dresu =)

Ekipa novega (starega) trenerja Roberta Pevnika je spomladanski del začela na najlepši možni način – z zmago. Trener, ki se je po odhodu v Rabotnički in jesenskem delu v Dravinji ponovno vrnil v Radomlje, je sestavil ekipo nekaj izkušenih igralcev ter hitrih mladcev in verjamemo, da nas bodo fantje s takšno igro razveseljevali skozi celotni spomladanski del.

Prihodnji teden nas čaka že prva domača tekma v letu 2013, ko v soboto 23.3.2013 ob 15.30 uri prihajajo v goste nogometaši Šenčurja, ki so imeli pred našo ekipo identično prednost kot celjski Šampion. Se vidimo v Športnem parku Radomlje, kjer bomo v en glas VSI ZA ŠAMPIONE RUMENE!!!

Avtor: NK Radomlje; Foto: arhiv Domžalca

Tagi