Repnik s silovitim udarcem poskrbel, da se gostujoča vrata v Športnem parku Dob še vedno tresejo

Prijateljska tekma NK Roltek Dob : NK Olimpija Ljubljana 1:1 (0:1)

NK Roltek Dob, aktualni prvaki II. SNL so v Športnem parku Dob pri Domžalah gostili nogometaše iz prestolnice in ekipo, ki trenutno zaseda 4. mesto v letošnji sezoni 1. SNL- NK Olimpijo Ljubljana. V prijateljskem obračunu so se pomerili z ekipo, ki je v minulem prvenstvenem krogu v gosteh ugnala njihove sosede, NK Domžale.

Zmajčki so srečanje začeli agresivno in si pripravili nekaj lepih priložnosti. Z nepopustljivostjo so kronali svojo igro z golom ter 1. polčas dobili z minimalno razliko 0:1. Za vodstvo zelenih je zadel Miran Burgič.

V 2. polčasu pa so Dobljani dokazali, da so iz pravega »nogometnega testa«, saj so zaigrali veliko bolje in si priigrali več priložnosti. Ob tem je potrebno pohvaliti celotno ekipo, še posebej borbenost in nepopustljivost njihove granitne obrambe, ki je nogometaši Olimpije niso mogli več prebiti. Več so se posvetili tudi napadu in malce bolj pritisnili goste, rezultat pa je bil seveda gol za izenačenje na 1:1, zato je poskrbel »joker s klopi« Gašper Repnik, ki je vstopil v igro v drugem polčasu. Da je bil to res njegov dan, je za vznemirjenje na tribuni poskrbel še enkrat, saj je z silovitim udarcem in »pravo bombo« zadel stičišče gostujočih vrat (še danes se tresejo), žoga pa se je na žalost »nesrečno« odbila na golovo črto. To je bila vsekakor izjemna priložnost za vodstvo. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil, tako da je velika točka ostala doma. Je bil pa trener Damir Šabotič v svoji krstni tekmi z Dobljani, s predstavo svojih novih varovancev zelo zadovoljen. Čestitke Dobljanom za odlično predstavo proti ljubljanskemu prvoligašu.

Statistika tekme v Športnem parku Dob pri Domžalah

NK Roltek Dob : NK Olimpija Ljubljana 1:1 (0:1)  Dejan Burgič; Gašper Repnik

Sodnik: Dušan Smolnikar

NK Roltek Dob: Vezirovič Albin, Češnjevar Jan, Račič Albert, Lukanc David, Močnik Jure, Kunstelj Klemen, Leskovar Jernej, Repnik Gašper, Lunder Marko, Cirikovič Edvin, Jemec Kocjan Kristjan, Pele Domen
Trener: Šabotič Damir

NK Olimpija Ljubljana: Škarabot Matija, Lazevski Aleksandar, Kerec, Spahija Hrvoje, Žinko Luka, Zarifovič Aris, Vukčevič Aleksandar, Golubar Josip, Babič Stjepan, Burgič Miran, Rodič Aleksandar, Zajc Miha, Baskera Rok
Trener: Karapetrovič Darko
 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: NK Roltek Dob
Tagi