Uspešno zaključen 8. Tek Občine Mengeš: prijetno druženje za vso družino

Kolesarsko društvo Mengeš je v soboto, 11. novembra 2023, uspešno izpeljalo osmi tek Občine Mengeš. Otroški tek na 600 metrov je privabil najmlajše tekače, medtem ko so se ljubitelji daljših razdalj, letos je bilo prijavljenih kar dvesto tekačev, preizkusili na pet in desetkilometrskem teku po že dobro uveljavljeni trasi.

Teren je bil letos zaradi deževja pred tekmovanjem zahteven. Organizatorji so se med pripravo proge odlično spopadli z naravo in vodo, tekači pa so pokazali, da zanje nobena ovira ni previsoka. Prav vsi so srečno pritekli v cilj. Vsak udeleženec je prejel spominsko darilo, po teku pa so se osvežili s pijačo in toplim obrokom.

Poseben čar je teku letos dodala udeležba slepe tekačice, ki se je s spremljevalko prvič podala na mengeško progo. Njena vztrajnost je bila navdih mnogim, obenem pa je dodala plemenito noto celotnemu dogodku.

Krasen dan za tek, na katerem so tekače na startu pospremili zvoki Mengeške godbe, v cilju pa sta jih s pesmijo pričakala Marjan Urbanija in Hervin Jakončič, je dosegel vrhunec s podelitvijo priznanj najhitrejšim tekačem. Hana Košenina, absolutna zmagovalka v ženski konkurenci, je premagala desetkilometrsko razdaljo v času 44 minut in 54 sekund, medtem ko je Klemen Vilhar postavil rekord mengeških tekov s časom 34 minut in 30 sekund. Iskrene čestitke vsem tekačem za njihove izjemne dosežke!

Kolesarsko društvo Mengeš se iskreno zahvaljuje vsem udeležencem, prostovoljcem in sponzorjem, ki so s svojim prispevkom pripomogli k uspehu letošnjega dogodka. Z navdušenjem že pričakujemo naslednje leto, ko se bomo ponovno družili na 9. Mengeškem teku, ki bo potekal v začetku novembra. Skupaj bomo ustvarili še en nepozaben dan športa, rekreacije in druženja.

Besedilo in foto: Kolesarsko društvo Mengeš

Tagi