Ponovno prebujen tek na Žiški vrh

Že prvi oktobrski konec tedna smo v TKD Rova načrtovali ponovno obuditev teka na Žiški vrh, ki je zadnji dve leti počival. A ker dežju ni bilo videti konca, smo dogodek prestavili na preteklo soboto, 8. oktobra.

Člani so se v strme klance podali dan prej in natančno označili progo, tekmovalci in navijači pa smo se začeli zbirati na sobotno popoldne, pol ure pred startom. Letos so večino prijav oddali mladi, ki so se napeto merili med seboj.

Po kratkem ogrevanju so pripravljeni tekači po danem znaku zakopali svoje podplate v prvi klanec. Med čakanjem na prvega, ki mu bo uspelo priteči nazaj, sta najmlajši tekačici odtekli kratek krog in tako postali ponosni lastnici svetleče medalje.

Zatem smo uprli oči na cilj, saj smo med drevesi nekoga že opazili. Prva je na cilj lahkotno pridrvela naša krajanka Nina Vrhovnik, za njo pa Cene Hočevar iz Preserij, oba tekača krajše proge.

V ciljni ravnini smo nato počakali vse – absolutna zmagovalca v moški kategoriji Saša Mišvelja iz Preserij in absolutno zmagovalko v ženski kategoriji, Rovljanko Nežo Rode, z bučnim navijanjem smo pozdravili tudi zadnjo sobotno tekmovalko.

Po končani razglasitvi, podelitvi medalj ter simboličnih nagrad so se tekmovalci pomešali med navijače in skupaj ob slastnem pecivu izpod rok naših krajank nadaljevali druženje. Zahvaljujemo se sponzorjem, ki so prispevali nagrade, da smo lahko tekače nagradili, in vsem, ki so pomagali pri izvedbi teka in peki peciva.

Se vidimo naslednje leto!

Tekst in foto: AMU

Tagi