Pohitite s prijavo na 11. Triglav tek

Odštevamo do tradicionalnega Triglav teka, ki bo 9. septembra na Brdu pri Kranju

Ljubiteljem teka se za konec poletja obeta tekaška poslastica v objemu narave. Vrata protokolarnega parka Brdo pri Kranju se bodo 9. septembra že 11. odprla za Triglav tek – dogodek, ki ob pestrem družabnem dogajanju združuje ljubezen do športa in narave. Prijave na Triglav tek, ki ponuja šest tekaških izzivov, so odprte do nedelje, 3. septembra, tekači pa se lahko prijavijo tudi na lokacijah prevzema startnih številk in na samem dogodku.

Triglav tek tekače vabi na polmaraton – 21 km, tek na 10 km in na 5 km, štafetni tek trojk 3 x 3,4 km, družinski tek na 3,4 km in otroški tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 m.

Na spletni strani dogodka lahko tekači preverijo zahtevnost in posebnosti tekaških tras ter se tukaj prijavijo na 11. Triglav tek. Prijave so odprte do vključno 3. septembra, po tem datumu pa tudi na lokaciji prevzema startnih številk in na dan prireditve do zapolnitve prostih tekaških mest. Startne številke je tako mogoče prevzeti:

  • v sredo in četrtek, 6. in 7. septembra, med 8. in 18. uro v Triglav Lab-u na Dunajski 20 v Ljubljani,
  • v petek, 8. septembra, med 16. in 19. uro na prireditvenem prostoru na Brdu pri Kranju in
  • na dan dogodka, med 7. in 9. uro na prireditvenem prostoru na Brdu pri Kranju.

V objemu narave in družbi športnikov

Triglav tek je poseben tudi zaradi svoje izjemne lokacije in tekaških stez, ki jim ni para. Je edini športno-družabni dogodek, ki odpira vrata posestva Brdo pri Kranju, ki se ponaša s svojo kulturno in naravno dediščino. Tekačev ne čakata vroč asfalt po mestnih ulicah ali – nasprotno – gorski tek, pač pa urejene tekaške steze po neokrnjeni naravi, ob jezerih in ribnikih, med travniki in gozdovi.

Dogodek je ena od aktivnosti, s katero Zavarovalnica Triglav spodbuja širšo javnost k zdravemu življenjskemu slogu in h gibanju, ki pomembno pripomoreta k psihofizičnemu zdravju posameznika. Pri tem ji pomagajo vrhunski slovenski športniki – ambasadorji Triglav teka. Letos se bodo dogodka med drugim udeležili Nika Križnar, Anamarija Lampič, Jakov Fak, Klemen Bauer, Cene Prevc, Peter Prevc, Žan Košir, Rok Marguč in Timi Zajc.

Druženje z njimi bo gotovo nepozabna izkušnja, poleg tega pa bo za dobro vzdušje poskrbljeno s pestrim spremljevalnim programom. Obiskovalci se bodo lahko prepustili glasbenim ritmom Samuela Lucasa & The Groove Station in akrobacijam skupine Dunking Devils. Za otroke bo zagotovljeno varstvo z animacijami.

Trajnostni in dobrodelni

Poleg spodbude posameznikov h gibanju je športna prireditev posvečena tudi najranljivejšim članom naše družbe. Zavarovalnica Triglav na dogodku že vrsto let predaja donacije zdravstvenim ustanovam. Tudi letos bodo tekači s svojo udeležbo podprli društvo za izboljšanje pogojev za rojstva zdravih otrok Slojenčki.

Triglav tek obenem prispeva k uresničevanju ciljev projekta Zavarujmo prihodnost in predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja zavarovalnice. Tudi letos bodo organizatorji dogodka trajnosti namenili posebno pozornost. Med drugim si bodo lahko tekači postregli s toplim obrokom iz lokalno pridelane hrane. V papirnatem bonu za obrok bodo zeliščna semena, ki jih bodo lahko pozneje posejali. Pijačo bodo s kavcijo dobili v kozarcih za večkratno uporabo.

Organizatorji hkrati pozivajo tekače, da naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju s skupnimi močmi ohranijo čisto, in jih spodbujajo, da na dogodek pridejo s trajnostnimi oblikami prevoza.

Do dogodka je ostalo še nekaj časa za (dobro) psihofizično pripravo na tekaški izziv. Tekači se lahko povežejo tudi v Triglav tek klubu na Stravi, kjer se še do konca avgusta lahko potegujejo za privlačne nagrade. Povabijo lahko tudi svoje prijatelje in znance ter prispevajo k temu, da bo Triglav tek 2023 nepozaben.

Kako je bilo lani? Oglejte si video in foto utrinke.

Miha Ulčar; Foto: Zavarovalnica Triglav

 

Tagi