Ne zamudite jubilejnega 10. Triglav teka

Pridružite se dogodku, ki je več kot tekmovanje - z vrhunskimi športniki tecite za dober namen

Bliža se jubilejni 10. Triglav tek, ki bo 10. septembra ponovno odprl vrata v skrivnostni svet posestva Brdo pri Kranju. Tekači vseh generacij in različne pripravljenosti se bodo v družbi slovenskih vrhunskih športnikov – ambasadorjev Triglav teka letos podali na šest tekaških prog. Tudi tokrat bodo tekli za boljšo oskrbo novorojenčkov, obenem pa bo v ospredju trajnostna naravnanost dogodka. Prijavite se lahko še do vključno ponedeljka, 5. septembra.

Tekači se bodo drugo soboto v septembru preizkusili v družinskem teku na 3,4 km, štafetnem teku trojk na 3 x 3,4 km, teku na 10 km, polmaratonu in letos prvič tudi v teku na 5 km. Otroci se bodo lahko podali na tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 m.

Tudi tokrat jih bodo spodbujali slovenski vrhunski športniki – ambasadorji Triglav teka, med njimi smučarski skakalec Cene Prevc, teniška igralka Ela Nala Milič, biatlonca Anamarija Lampič in Jakov Fak ter deskar na snegu Žan Košir.

»Triglav teka se vedno z veseljem udeležim, ker je organizacija dogodka na vrhunskem nivoju in ker zelo cenim lepoto slovenske pokrajine. Na ta dan izkoristim priložnost, da uživam v lepem gozdu posestva Brdo pri Kranju. Edinstven dogodek je primeren za vse skupine ljudi; od mladih, starejših, družin, rekreativcev, profesionalnih tekačev in zgolj navijačev,« je k udeležbi na tekaškem dogodku povabil smučarski skakalec Cene Prevc.

Druženje s slovenskimi vrhunskimi športniki bo gotovo nepozabna izkušnja, poleg tega pa bo za dobro vzdušje obiskovalcev, ki bodo na dogodku navijali za svoje najdražje, poskrbljeno tudi s pestrim spremljevalnim programom. Za otroke bo zagotovljeno varstvo z animacijami, drugi obiskovalci pa se bodo lahko prepustili glasbenim ritmom Samuela Lucasa & The Groove Station, Maje Keuc – Amaye in akrobacijam skupine Dunking Devils.

Trajnostno naravnani in dobrodelni

Triglav tek prispeva tudi k uresničevanju nekaterih ciljev v sklopu projekta Zavarujmo prihodnost in predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav. Na letošnjem jubilejnem Triglav teku bomo trajnosti posvetili še posebno pozornost, k temu pa spodbujamo tudi tekače.

Tako kot skrbimo za Plečnikovo dediščino, katere del je sedež naše družbe v Ljubljani, skrbimo tudi, da naravo v protokolarnem parku Brdo zapustimo brez enega odpadka. Promocijsko gradivo bomo udeležencem letos v čim večji meri posredovali v digitalni obliki, na voljo bo lokalno pridelana hrana, boni zanjo pa bodo iz papirja, ki vsebuje semena, tako da bomo lahko papir pozneje tudi posadili. Trajnost zaznamuje še razpis ‘Pazi to! Huda izkušnja’, prek katerega dva študenta sodelujeta kot koordinatorja za trajnostni razvoj na našem rekreativnem dogodku.

Poleg spodbude posameznikov h gibanju je športna prireditev posvečena tudi najranljivejšim članom naše družbe. Zavarovalnica Triglav namreč vsako leto preda donacijo bolnišničnim ustanovam. Letos bo sredstva v višini 15.000 evrov prejelo Ultrazvočno društvo za projekt Slojenčki.

Prevzem startnih številk od 7. septembra

Ljubitelji rekreacije in zagrizeni tekači se na eno od petih tekaških preizkušenj 10. Triglav teka lahko na spletni strani dogodka prijavijo do vključno ponedeljka, 5. septembra. Prijave na izbrano tekaško traso so sicer možne tudi na dan dogodka na prireditvenem prostoru, a le do zapolnitve prostih mest.

Organizatorji Triglav teka tudi letos pričakujejo večje število udeležencev, zato bo prevzem startnih številk možen že v dneh pred prireditvijo. Tekači bodo lahko to storili:

  • v sredo, 7. septembra, med 8. in 18. uro v digitalnem centru Triglav Lab, na Dunajski 20 v Ljubljani,
  • v četrtek, 8. septembra, med 8. in 18. uro v digitalnem centru Triglav Lab, na Dunajski 20 v Ljubljani,
  • v petek, 9. septembra, med 16. in 19. uro na prireditvenem prostoru v protokolarnem parku Brdo pri Kranju,
  • na dan prireditve, v soboto, 10. septembra, med 7. in 9. uro na prireditvenem prostoru v protokolarnem parku Brdo pri Kranju.

Miha Ulčar; Foto: Zavarovalnica Triglav

 

Tagi