Na domžalskem drsališču je potekal hokejski turnir

V soboto, 3. marca 2024, je ob slovesu ledene plošče v domžalskem športnem parku potekal hokejski turnir Domžale 2024. Drsališče v Domžalah je s tem turnirjem sklenilo sezono drsanja do naslednje zime, če bo sploh prišla in zaprlo svoja vrata.

Na hokejskem turnirju so se pomerila moštva, ki imajo v večernih urah tam treninge. Zanimive tekme, ki so jih popestrile še uigrane kombinacije igre, polne preobratov in tudi naletov in borbe za pak ob ogradi niso bile redkost. Za lepe in unikatne pokale so se borili Želvaki, Žejni pingvini, Rožle team, Merjasci Ihan, DM (društvo mladih) Dob ter HK Prevoje. Kljub temu, da so bile igre starejših igralcev zelo zanimive in polne akcije so najbolj  navdušili mladi hokejisti, ki so se pomerili v eksibicijski tekmi. Na led so tako prišli mladi hokejisti DM Dob in hokejisti in hokejistke HK Prevoje, ki svoje znanje ter prve korake prejemajo na treningih v RCU Lukovica.

Čeravno pravijo, da je hokej šport moških so se tokrat izkazala tudi dekleta, ki niso prav nič zaostajala za fanti. Napeta in na trenutke polna presenečenj je bila tokratna tekma, kjer so mladi dokazali, da so deloma že osvojili tehniko drsanja in igre in, da je njihov moštveni duh na višku. Po načelu mušketirjev vsi za enega, eden za vse je namreč potekala tokratna eksibicijska tekma, saj so igralci takoj priskočili na pomoč, ko je komu nasprotnik delal prevelike težave.

V nedeljo so domov odnesli pokale za 1.mesto: HK Prevoje, 2.mesto: Žejni pingvini, 3.mesto: Merjasci Ihan, 4.mesto: DM Dob, 5. Mesto: Rožle EKWB team in 6.mesto: Želvaki. Naj golman je bil Grega Prelovsek in naj igralec Žan Kržan.

Mlade hokejiste in hokejistke čaka še kar nekaj tekem v tej sezoni in sicer ne na drsalkah ampak na rolerjih, zato jim želimo čim manj poškodb ter veliko zmag. Ne moremo pa mimo dejstva, da je bilo kljub toplemu vremenu drsališče odlično pripravljeno za kar gre zagotovo zahvala skrbniku.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi