Iščete nov tekaški izziv? Vabi vas Triglav tek!

Odprte so prijave na 11. Triglav tek, ki bo v objemu narave posestva Brdo pri Kranju 9. septembra

Strastni ljubitelji teka so se letos že ogreli in preverili svojo pripravljenost. Ste med tistimi, ki že navdušeno iščejo nov tekaški izziv? Morda šele izbirate pravega zase? Čaka vas edinstven Triglav tek, ki bo 9. septembra 2023 že enajstič odprl vrata v neokrnjeno naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju. Dogodek, ki združuje dobrodelnost ter strast do športa in narave, s šestimi tekaškimi preizkušnjami tudi letos vabi različno pripravljene tekače vseh generacij. Prijave so že odprte.

Triglav tek izkušene tekače vabi na polmaraton – 21 km in tek na 10 km, ljubitelji krajših tekaških izzivov pa se bodo tudi letos lahko podali na 5 km dolgo progo. Ta je bila lani, ko so jo organizatorji prvič ponudili, odlično obiskana. Tiste, ki radi zmagujejo složno, čaka štafetni tek trojk 3 x 3,4 km, za živahnost na Triglav teku pa bosta tudi letos poskrbela družinski tek na 3,4 km in otroški tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 m.

Na spletni strani dogodka lahko tekači preverijo zahtevnost in posebnosti vsakega od tekov, izberejo traso po svoji meri in se tukaj prijavijo na 11. Triglav tek. Zgodnje in najugodnejše prijave so mogoče do 18. avgusta, po tem datumu bo prijavnina višja. Prijave bodo odprte do vključno 3. septembra in na dan prireditve do zapolnitve prostih tekaških mest.

Zakaj je Triglav tek tako poseben?

Veliko je tekaških preizkušenj, a le Triglav tek odpira vrata v osrčje protokolarnega parka Brdo pri Kranju. Parka, ki s svojo skrivnostnostjo in odmaknjenostjo od vsakdanjega vrveža očara s svojo kulturno in naravno dediščino. Tekačev Triglav teka ne čaka vroč asfalt po mestnih ulicah ali – nasprotno – gorski tek, pač pa urejene tekaške steze po neokrnjeni naravi, ki je pravi balzam za dušo. Od starta izpred prireditvenega prostora večina tekaških tras poteka približno 400 metrov znotraj parka Brdo. Nato zavijejo v zaprti del lovišča, kjer tekači tečejo ob čudovitih jezerih v neokrnjeni naravi, ki je bivališče številne divjadi. Tako vam po teku na umirjenih ravnicah srčni utrip – poleg nekaj rahlih vzponov – lahko pospeši tudi kakšna gozdna žival.

Tekači z udeležbo na Triglav teku prispevajo tudi k dobrodelnosti, saj Zavarovalnica Triglav na dogodku že vrsto let predaja donacije zdravstvenim ustanovam. Skupno je doslej donirala skoraj 159.000 evrov. Obenem je Triglav tek ena izmed aktivnosti, s katero zavarovalnica spodbuja širšo javnost in svoje zaposlene v Skupini Triglav k zdravemu življenjskemu slogu in h gibanju, ki pomembno pripomoreta k psihofizičnemu zdravju posameznika. Pri tem ji vsako leto pomagajo številni vrhunski slovenski športniki – ambasadorji Triglav teka. Dogodek obenem prispeva k uresničevanju ciljev projekta Zavarujmo prihodnost in tako predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav. Tudi letos bodo organizatorji Triglav teka trajnosti namenili posebno pozornost.

Vrhunski športniki in ljubiteljski tekači vseh generacij ob številnih družabnih, športnih in zabavnih aktivnostih, ki spremljajo Triglav tek, vsako leto ustvarijo čudovit športno-družabni dogodek. Da je bilo na lanskem, jubilejnem Triglav teku, res odlično vzdušje, se prepričajte z ogledom videa na tej povezavi. Rezervirajte si 9. september, povabite še svoje prijatelje in znance, trenirajte in prispevajte k temu, da bo tudi Triglav tek 2023 nepozaben.

Miha Ulčar; Foto: Zavarovalnica Triglav

 

Tagi