Rekordni začetek sezone za NK Domžale

Nogometaši Domžal nadaljujejo z izjemnimi predstavami v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Uspešno so prestali tudi tretje gostovanje v uvodnih štirih kolih in še naprej ostajajo stoodstotni. Z minimalno zmago proti velenjskemu Rudarju so poskrbeli za najboljši začetek sezone v najmočnejši slovenski ligi v zgodovini kluba. V tekmovalnem letu 2006/2007 so rumeni prav tako zmagali na uvodnih štirih preizkušnjah, toda takrat jim ni uspelo zadržati mreže nedotaknjene.

''Gre za statistični podatek, ki ga velja izpostaviti le danes. V ponedeljek se bomo že ukvarjali s Krko in z analizo, kaj bi lahko na tekmi proti Rudarju naredili bolje. Imamo še kar nekaj rezerv, ampak napredek je viden. Veseli me, da smo imeli, proti bistveno boljšemu tekmecu kot do sedaj, dobre trenutke v igri in vse ostalo, kar smo prikazali že na prejšnjih tekmah,'' je po obračunu v Velenju z nasmeškom na obrazu dejal trener Luka Elsner, ki je bil po tokratni zmagi precej manj kritičen kot po uvodnih treh: ''Za razliko od tekme na Ptuju, smo bili tokrat veliko boljši pri osvajanju žog in uporabi le teh. Po vodstvu v prvem polčasu smo imeli kvalitetno posest žoge in kombinatoriko, hkrati pa smo dobro igrali tako na levi kot desni strani igrišča. S tem smo dodobra umirili strasti in nadzorovali potek tekme. V drugem polčasu so domačini veliko več tvegali in posledično smo bili postavljeni bližje svojim vratom. Tokrat sem veliko bolj zadovoljen s potezami, ki smo jih naredili po osvojeni žogi. V fazi branjenja smo bili skorajda popolni, z izjemo prekinitev, ki so nujno zlo. Vse ostalo smo razmeroma dobro kontrolirali.''

Dvakratni državni prvaki so imeli v zaključku tekme nekaj lepih priložnosti, da zabijejo zadnji žebelj v krsto tekmeca, a je neučinkovitost poskrbela za napetost vse do zadnjega sodnikovega piska: ''Rudar je z ogromnim številom igralcev prihajal na našo polovico igrišča. Zaradi tega so bili v obrambi zelo odprti in imeli smo priložnosti, da jih kaznujemo, a nam ni uspelo. To sedaj niti ni tako pomembno, saj smo zmagali in ne moremo nikomur nič očitati, saj so se vsi trudili, da obdržimo minimalno prednost. Čeprav nismo dosegli več golov, ima celotna ekipa zasluge za zmago. Večkrat, ko ohranimo mrežo nedotaknjeno, bolj smo samozavestni. V določenih trenutkih potrebujemo tudi nekaj sreče in ta nas spremlja zato, ker pošteno opravljamo svoje delo,'' je prepričan 32-letni strateg, ki si takšnega uvoda v sezono ni predstavljal niti v najlepših sanjah: ''Kot mladi trener pred sezono nisem imel veliko samozavesti, na drugi strani pa močno verjamem v delo, ki ga opravljamo. Veseli me odziv fantov na moje zahteve in prepričan sem, da bo ta zgodba uspešna, če ne že sedaj, pa zagotovo v prihodnosti. V svojem delu čutim določen pritisk in stres, ki pa ju igralci kar dobro blažijo. Vsi v strokovnem vodstvu in klubu smo ponosni na trenutne rezultate našega dela. Kljub vsemu so za nami le štiri tekme in niti en dan se ne oziramo nazaj. Vemo, da je pred nami še zahtevna sezona, saj smo opravili šele z uvodom v prvenstvo,'' je zaključil Elsner, ki je ob 12 remijih in devetih porazih v Velenju vknjižil svojo 13. zmago v trenerski karieri.

Pregled tekme si lahko ogledate na spletni strani NK Domžale.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2014/2015, 4. KOLO
sobota, 09.08.2014 ob 20:00
Mestni stadion ob Jezeru Velenje, 650 gledalcev

Strelec: 0:1 Knezović 13'/ag.

Sodniki: Slavko Vinčić (Maribor), Bojan Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah), Grega Kordež (Ljubljana). Četrti sodnik: Dejan Vivod (Maribor). Delegat: Stojan Bole (Sežana).

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi