Rekordna udeležba na Cordial Cupu v Radomljah

Minulo soboto in nedeljo je bil v Športnem parku v Radomljah pravi nogometni praznik, saj je tam potekal kvalifikacijski turnir Cordial Cup, kjer so se pomerile starostne kategorije U11 in U13. Skupaj je sodelovalo kar 64 ekip v obeh starostnih kategorijah, dogodek pa si je v obeh dnevih ogledalo preko 4.000 obiskovalcev.

Najprej so se v soboto na tekmovanju pomerili dečki starostne skupine U11, sodelovalo je kar rekordnih 40 ekip, kar se po besedah organizatorjev v zgodovini tega tekmovanja še ni pripetilo. V drugem dnevu kvalifikacijskega turnirja za Cordial Cup se je v konkurenci starostne kategorije U13 merilo 24 ekip, ki so bi razporejene v štiri skupine.

V konkurenci U11 najboljše Domžale
Po skupinskem delu se je tekmovanje prevesilo v tekme za razigravanje po mestih, najbolj napeto pa je bilo v polfinalnih obračunih, saj so se ekipe merile za vstopnico na finalni turnir, ki bo med 22. in 25. 5. 2015 potekal v avstrijskem Kitzbühelu.

V polfinalu so zaigrale ekipe 1.FC Tatran (SVK) proti NK Ločan Šk. Loka in NK Domžale 1 proti NK Medvode. V prvem obračunu je slovaška ekipa z visokih 6:0 napredovala v finale, medtem, ko so na drugi tekmi o finalistu odločali kazenski streli. V nogometni loteriji so bili uspešnejši Domžalčani. V srečanju za 3. mesto so nato Medvodčani s 3:0 slavili proti Ločanu, v finalnem obračunu pa so nogometaši Domžal čakali na svoje priložnosti predvsem iz protinapadov in iz enega izmed njih tudi zadeli, kar pa ni uspelo njihovim nasprotnikom in tako se je srečanje končalo z 1:0 v prid domžalske ekipe, ki se bo tako udeležila finalnega turnirja v Kitzbühelu. Poleg Domžalčanov, ki bodo nastopili v skupini B, bodo tam tudi naši fantje iz Radomelj, katerim pa je žreb namenil izjemno atraktivno skupino H, kjer se bodo med drugim pomerili tudi z vrstniki iz slovitega Ajax-a in 1. FC Nürnberg.

Oglejte si vse rezultate tunirja U11 / Results U11

Fotogalerija s prvega dne, turnirja U11, 25.4.2015:

Foto: Rok Zore

Posted by NK Radomlje on 25. april 2015

1. FC Tatran do zmage v konkurenci U13
V drugem dnevu kvalifikacijskega turnirja za Cordial Cup se je v konkurenci starostne kategorije U13 merilo 24 ekip, ki so bi razporejene v štiri skupine.

Po odigranem skupinskem delu so se v četrtfinale uvrstile ekipe: NK Brinje Grosuplje, NK Ločan Šk. Loka, NK Domžale, 1. FC Tatran, NK Šampion Celje, NK Triglav Kranj ND Ilirija 1911 in NK Krka Šentjernej. Po zmagah v četrfinalu smo v polfinalih spremljali obračuna NK Domžale – ND Ilirija in 1. FC Tatran – NK Šampion Celje. Domžalčani so se v prvem polfinalu po 11-metrovkah veselili drugega finala v dveh dneh, enak podvig pa je že po rednem delu srečanja z 2:1 uspel slovaški ekipi 1. FC Tatran. V finalu smo spremljali srečanje brez pravih priložnosti in po rednem delu se je tekma končala brez zadetkov. Sledilo je izvajanje 11-metrovk, kjer pa je slovaškemu vratarju uspelo obraniti strela Domžalčanom, medtem ko sta bila Slovaka natančna in tako so veliki zmagovalci drugega dne postali nogometaši 1. FC Tatran.

Za nagrado so si priigrali vstopnico za finalni turnir Cordial Cup U13, ki bo med 22. in 25. majem 2015 potekal v Kitzbühelu, podelil pa jim jo je lastnik licence in vodja Cordial Cup-a, Hans Grübler, ki si je ogledal nedeljsko tekmovanje v Radomljah. Ekipa bo tekmovala v skupini F, pomerila pa se bo z Bottwartal Auswahl Benningen, FC St. Gallen, Union Edelweiß Linz, FC Erzgebirge Aue in SV Viktioria Aschaffenburg.

Oglejte si vse rezultate tunirja U13 / Results U13

Fotogalerija z drugega dne, turnirja U13, 26.4.2015:

Foto: Rok Zore

Posted by NK Radomlje on 27. april 2015

Avtor: Uroš Juračič, Miha Ulčar; Foto: Rok Zore
Tagi