Razpoložena vratarja in delitev točk v Dobu

Članska B ekipa NK Roltek Dob je danes v 16. krogu Regionalne ljubljanske lige, oziroma 4. SNL, v Športnem parku Dob pri Domžalah gostila ND Slovan iz Ljubljane.

Dobljani so se zelo dobro zavedali pomena današnje tekme in so vse svoje moči usmerili v napad, a se gostje niso predali in mreži sta v prvem polčasu mirovali na obeh straneh, pa čeprav sta si obe ekipi priigrali številne priložnosti. Tudi upravičeno dosojena 11-metrovka ni spremenila rezultata, saj jo "Modri" iz Doba niso izkoristili. Gostujoči vratar Reiner Janje bil danes več kot očitno odlično razpoložen, svojo odlično formo pa je kazal tudi v nadaljevanju tekme.

V drugem polčasu so Dobljani še bolj pritisnili priti vratom gostov a se je vedno znova izkazal gostujoči vratar Reiner. Prav v izdihljajih srečanja je ob dobrem posredovanju uspel ohraniti svoja vrata nedotaknjena. Prav tako je se je odlično izkazal domači vratar Albin Vezirovič, ki sicer ni imel pretiranega dela, a je dobro posredoval ob priložnostih, ki so si jih priigrali borbeni Ljubljančani. Domači strateg Dušan Smolnikar, ki je na tekmi ponudil priložnost vsem nogometašem, je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen, malce manj le z realizacijo napada. "Imeli smo številne priložnosti in morali bi jih izkoristiti. Fantje so se potrudili in odigrali dobro tekmo. Svoje sta odigrala tudi dobro razpoložena vratarja in to je bilo odločilno!", je v kratkem intervjuju po tekmi dejal trener Dobljanov. "Enostavno, za zmago je potrebno doseči gol, ni gola-ni zmage!", še na koncu pogovora doda Dušan Smolnikar.

Z osvojeno točko so Dobljani sedaj na lestvici izenačeni z NK Arne Tabor 69, ki trenutno zaseda prvo mesto na lestvici 4. SNL, saj imajo naši nogometaši slabšo "gol-razliko". V 17. krogu, ki bo prihodnjo soboto, B ekipa NK Roltek Dob odhaja na zahtevno gostovanje v Zasavje, kjer se bodo pomerili z NK Svoboda Kisovec.

Čestitke Dobljanom za borbenost na nogometni zelenici!

Vsi za ŠAMPIONE iz Doba !

16. krog 4.SNL:

NK Roltek Dob (B) : ND Slovan Ljubljana 0:0(FT)

Glavni sodnik: Balažič Alen
1. pomočnik: Majhen Matija
2. pomočnik: Pantič Saša
Delegat NZS: Vozlič Vinko

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob
Tagi