Radomljanke zanesljivo do zmage

Drugi krog 1. SŽNL je prinesel tudi prvo domačo tekmo Radomljank v letošnjem prvenstvu. V soboto so v radomeljskem Športnem parku gostovale igralke NŠ Primorje Ajdovščina, igralke domače ekipe Moje-lece.si Radomlje pa so jih zanesljivo odpravile s 4-0. Dvakrat je zadela Kralj, enkrat pa Ljubijankić in Černelič.

Prva domača tekma nove sezone je bila hkrati tudi prva tekma pred svojimi navijači za stratega Radomljank Davorja Previšića, ki je ekipo prevzel pred letošnjo sezono, prvič pa je na uradni domači tekmi zaigrala tudi Maruša Sevšek, ki je pred sezono prišla iz ekipe Rudar Škale. Že uvodne minute so nakazale, kako se bo tekma odvijala, saj so imele domačinke veliko terensko premoč. Prvi strel na tekmi so sprožile gostje, strel Pavlinove s 15 metrov je poletel mimo vrat Sonje Čevnik, ki je v tej sezoni prevzela kapetanski trak. To pa je bil tudi edini poskus gostij proti vratov domačink.

V dvanajsti minuti srečanja so Radomljanke zabile prvi gol. Neodločnost obrambe Ajdovk je kaznovala Barbara Kralj, ki je žogo z leve strani s sedmih metrov z lobom poslala prek gostujoče vratarke Alenke Bric v mrežo. Radomljanke so še naprej napadale in v 18. minuti podvojile vodstvo. Po predložku Bohove z desne strani se je ob prvi vratnici najbolje znašla Sarah Ljubijankić in z glavo zadela tik ob stičišču vratnice in prečke.

Obleganje ajdovskih vrat se je nadaljevalo; streli Ljubijankićeve, Sevškove in Kraljeve niso obrodili sadov, Ana Černelič pa je v 24. minuti zatresla okvir vrat. Le minuto kasneje pa je ista igralka uspela zatresti mrežo. Ulbinova in Ljubijankićeva sta si izmenjali dvojno podajo na vrhu kazenskega prostora na levi strani, prva pa je z močno podajo po tleh na oddaljeno vratnico našla Černeličevo, ki je z nekaj metrov zadela za 3-0, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa. Rezultat bi bil lahko višji, saj je Tinkara Senica v 36. minuti zadela vratnico.

Tudi drugi del igre je prinesel enosmeren promet. Radomljanke so še naprej napadale, gostje pa so se potegnile v obrambo. Strela Černeličeve in Ulbinove je gostujoča vratarka odbila, strela Kraljeve in Sevškove z razdalje nista bila natančna, poskus Jerebove pa je gostujoča vratarka ukrotila. Blizu zadetka je bila tudi Zala Vindišar, ki se je odlično znašla pred golom gostij in žogo v padcu preusmerila proti vratom, gol pa je z refleksno obrambo preprečila Alenka Bric, ki je žogo naposled le ukrotila. Končni rezultat pa je s svojim drugim zadetkom na tekmi postavila Barbara Kralj, ki je v 92. minuti po protinapadu preigrala gostujočo vratarko in žogo potisnila v nebranjeno mrežo.

Drugi krog 1. slovenske ženske nogometne lige
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – NŠ Primorje Ajdovščina 4-0 (3-0)
Strelke: Kralj 12., 92., Ljubijankić 18., Černelič 25.
Sodniki: Aleksandra Česen (glavna sodnica), Aleš Močnik Perić, Urban Bohinc (pomočnika).
Delegat: Stanislav Babič.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik (K), Čagran, Gadnik, Vrhovnik, Kralj, Boh (Razpotnik 58.), Sevšek, Senica (Jereb 70.), Ljubijankić (Jagarinec 43.), Ulbin (Ekić 66.), Černelič (Vindišar 55.). Trener: Davor Previšić.
NŠ Primorje Ajdovščina: Bric, Krapež (K), Ušaj (Lah 62.), Velikonja, Lokar, Wanek Perschl (Jesenko 53.), Kogoj, Ferjančič (Raspor 66.), Pavlin, Bratina, Kuštrin (Krašna 68.). Trener: Luka Kompara.

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi