Radomljanke U17 drugo sezono zapored sklenile na 3. mestu

Za dekleti ekipe deklet U17 je ponovno izvrstna sezona. Že drugo leto zapored so sezono končala na izvrstnem tretjem mestu, za nameček pa so drugič zapored zaigrala tudi v finalu pokala DU17 in osvojile turnir Komm mit v Puli.

V sezoni 2014/15 smo v ligi deklet U17 spremljali precej nenavadno tekmovanje, saj se je močno spremenil tekmovalni sistem, ki pa resnici na ljubo ni dorasel ravni tekmovanja in večina klubov se strinja z ugotovitvijo, da je tekmovalni organ tokrat izbral neustrezen način in brcnil v temo z izgovorom "racionaliziranja stroškov klubom". Žal se po pričetku prvenstva ni dalo veliko postoriti in klubi ter ekipe so se morale čez noč sprijazniti z novim sistemom, ki je ligo razdelil na dva dela (vzhod-zahod) in nato v zadnji fazi še v razigravanje, ki pa je bilo ponovno precej nesmiselno in do ekip nepravično.

Ne glede na vse, so naša dekleta pod vodstvom trenerja Meha Bašića suvereno nastopala v zahodnem delu prvenstva in po odigranih 12-ih krogih osvojile naslov prvakinj na zahodu, kjer so redni del zaključile z 10 zmagami, dvema remijema in BREZ PORAZA, prejele vsega 9 zadetkov in jih dosegle kar 51! Pred zasledovalkami NK Krim so zbrale kar 6 točk več in dokazale, da jim na zahodu enostavno ni bilo para.

Po končanem rednem delu je sledil polfinalni obračun z Rudarjem, kjer pa so usodo naših deklet v dveh tekmah na žalost krojile poškodbe in odsotnost igralk zaradi šolskih obveznosti. Ne glede na to, so se dekleta borila in na koncu z dvignjeno glavo čestitala Velenjčankam, ki so s skupnim izidom 5:3 zasluženo napredovala v finale, kjer so jih čakale Pomurke, našim dekletom pa je ostal boj za končno tretje mesto z ekipo Krima.

Po zamenjavi na trenerskem mestu (Meha Bašića je nadomestil Peter Kristan), so dekleta v dveh srečanjih potrdila, da so bila letos na zahodnem delu enostavno brez konkurence in povsem zasluženo osvojila končno tretje mesto. Na prvem srečanju so bila z 2:0 (obakrat je zadela Nina Predanič) boljša na domačem igrišču, na drugem srečanju pa oslabljena in na slabem igrišču na Krimu sicer izgubila s 3:1, a zavoljo zadetka v gosteh Neže Razpotnik, končala sezono na tretjem mestu. Dekleta so si tretje mesto več kot zaslužila, saj so v petih medsebojnih srečanjih s Krimovkami 3x zmagala in po 1x remizirala in izgubila. S koncem sezone pa se od mladinskih kategorij poslavljajo igralke letnika 1997 – Irena Zupan, Tara Komatar, Anja Blažič, Petra Zalaznik in Nina Predanič), ki se bodo v prihodnji sezoni preselile v ekipo članic, kjer verjamemo, da nas bodo ob še prizadevnejšem in tršem delu na treningih ter večji konkurenci v ekipi, s svojimi dobrimi predstavami na tekmah navduševale še naprej.

V zadnjem, 19. krogu, so naša dekleta gostovala v Ljubljani pri Krimovkah. S prvega srečanja so imela prednost 2:0, ki…

Posted by ŽNK Radomlje on 13. junij 2015

Avtor: Uroš Juračič; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi