Radomljanke tudi v drugo boljše od Olimpije

V Radomljah sta se v trinajstem krogu slovenske ženske nogometne lige na derbiju kroga pomerili vodilni ekipi Moje-lece.si Radomlje in Olimpija. Radomljanke so v Ljubljani slavile z 0-2, tokrat pa so zeleno bele premagale z 2-1, zadeli sta Barbara Kralj in Zala Kuštrin ter se tako na lestvici “odlepile” za dodatne tri točke od tokratnih nasprotnic.

Tekma se je začela precej enakovredno, rahlo terensko premoč so imele igralke Olimpije, a obrambi nista dovoljevali konkretnih zaključnih strelov. Po četrt ure igre so rumene prvič povedle. Na polovici nasprotnic so si priborile žogo, Neva Kumalić jo je z leve strani poslala v kazenski prostor proti Barbari Kralj, ki je tako dosegla še trinajsti zadetek v sezoni. Veselje navijače Radomljank pa ni trajalo dolgo, saj so le tri minute kasneje zeleno bele izenačile. Po prostem strelu Anje Milenković z leve strani z dvajsetih metrov se je izkazala Nika Šapek in žogo odbila v kot. Po kotu Urške Žganec se je žoga odbila do Adrijane Mori, ki je s sedmih metrov nato zadela za izenačenje.

Sledile so minute z več priložnostmi na obeh straneh; pri domačih je dvakrat v eni akciji streljala Zala Kuštrin, enkrat se dokazala gostujoča vratarka, odbito žogo pa je Zala poslala v stransko mrežo. Vratarka Jadranka Zilić se je nato še enkrat izkazala z obrambo Barbari Kralj, ki je poskusila s strelom iz bližine z desne strani. Pri gostjah sta do strelov prišli Tjaša Tibaut in Adrijana Mori; prva je bila nenatančna, slednja pa je streljala v naročje Niki Šapek.

Nadaljevanje igre je ponudilo podobno sliko, kot na začetku prvega polčasa. Priložnosti za zaključni strel so bile redke, prvo vznemirjenje pa je prišlo v 70. minuti, ko je glavna sodnica Tanja Subotić pokazala na belo točko v korist domačih igralk. Ob prostem strelu Barbare Kralj je v živem zidu z roko igrala Tjaša Tibaut, ki je za posredovanje prejela tudi rumeni karton. Odgovornost je prevzela Barbara Kralj sama, a je vratarka Jadranka Zilić prebrala njeno namero.

Odločitev je prišla v 84. minuti, ko se je Neva Kumalič spet znašla v vlogi podajalke in z dolgo podajo našla Zalo Kuštrin, ta pa je z leve strani krenila proti golu in žogo mimo Jadranke Zilić poslala proti oddaljenejši vratnici in poskrbela, da so izredno pomembne tri točke ostale doma.

13. krog ženske nogometne lige,
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana 2-1 (1-1)

Gledalcev: 100
Strelke: Kralj 25., Kuštrin 84.; Mori 28.
Jadranka Zilić je v 71. minuti obranila najstrožjo kazen Barbari Kralj.
Opomini: Golob, Vindišar, Kralj, Vrhovnik, Klopčič; Sevšek, Rogan,Tibaut, Žganec.
Sodniki: Tanja Subotić (glavna sodnica), Damjan Kos, Helena Buh (pomočnika).
Delegat: Meho Avdagić.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Križaj, Agrež, Golob, Ulbin, Gadnik (Vrhovnik 51.), Kuštrin (Klopčič 85.), Kralj (K), Kumalić (Shaqiri 92.), Vindišar (Milović 46.), Jerina. Na klopi: Božič, Žejen, Jagarinec. Trener: Gregor Mohar.
ŽNK Olimpija Ljubljana: Zilić, Sevšek, Kos, Grad (K), Milenković, Rogan, Škvorc, Ivanuša, Tibaut, Mori, Žganec. Na klopi: Fras, Marolt, Angelovska, Benak, Bizjak, Koprivnikar, Poglajen. Trener: Tomaž Upelj.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore

 

Komentarji uporabnikov
Tagi