Radomljanke slavile na domačem igrišču

Radomljanke so v drugem krogu prvenstva prvič v novi sezoni zaigrale na domačem igrišču, gostile so ekipo MB Tabor. Kaznovano vratarko Sonjo Čevnik je v vratih nadomestila Živa Galjot, ki je prvič nastopila v članski konkurenci, svoje delo pa je opravila več kot dobro. Radomljanke so na koncu slavile s 4-1.

Poleg Žive Galjot so svoje prve nastope vpisale še Daša Dolenšek, ki je odigrala celotno srečanje, in Dora Belavič ter Sara Gradišek, ki je v nadaljevanju vstopila v igro. Prve so na tekmi zapretile gostje, ko je Pija Kovačič z desne poslal žogo mimo vrat. V naslednjem napadu pa so povedle Radomljanke, po globinski podaji je svoj prvenec v rumenem dresu dosegla Tjaša Kavšak že po osmih minutah igre.

Mariborčanke, pri katerih od letošnje sezone igra donedavna kapetanka rumenih Karmen Ulbin, so izenačile v 27. minuti, ko je podajo Zale Igerc izkoristila Živa Hanžič in z bližine zatresla mrežo. V prvem delu igre sta nato mreži mirovali, nobena od ekip pa ni uspela resneje ogroziti gola nasprotnic.

Tudi v drugem delu igre so prve zapretile gostje, Eva Potočnik je z roba kazenskega prostora streljala v naročje Žive Galjot. Radomljanke so v vodstvo prišle v 59. minuti, ko je po kotu in odbiti žogi mrežo Maše Šibila zatresla Sara Adam. Štiri minute kasneje pa je semafor kazal že 3-1. Zala Kuštrin se je odločila za strel s tridesetih metrov, po slabem posredovanju vratarke Maribora pa je žoga končala v mreži. Sara Gradišek, ki je vstopila v igro na začetku drugega polčasa, se je znašla v priložnosti v 68. minuti, a je Maša Šibila njen strel uspela odbiti.

V zadnjih desetih minutah igre so si Radomljanke nekajkrat pripravile zaključni strel na gol; tako je po prodoru z desne strani s 15 metrov nevarno zapretila Zala Kuštrin, ki pa je bil za malenkost nenatančna. Kar ji ni uspelo v napadu v 84. minuti, ji je tri minute kasneje. S prostega strela je močno ustrelila z okoli tridesetih metrov, žoga pa je končala za hrbtom gostujoče vratarke.

Radomljanke se na reprezentančni premor odpravljajo s popotnico dveh zmag, nato pa sta pred njimi dve gostovanji. Najprej se 8. septembra odpravljajo v Ljubljano h Krimu, teden dni kasneje pa še v Ajdovščino.

2. krog slovenske ženske nogometne lige, Športni Park Radomlje

ŽNK Radomlje – ŽNK MB Tabor 4-1 (1-1)

Gledalcev: 100 Strelke: Kavšak 8., Adam 59., Kuštrin 63., 87.; Hanžič 27. Kartoni: Golob, Dolenšek, Butković; Žižek. Sodnice: Aleksandra česen (glavna sodnica), Staša Špur, Tanja Vrabel (pomočnici).

ŽNK Radomlje: Galjot, Čagran, Butković, Gruden, Kličić (Osmanagić 46.), Dolenšek, Golob (K), Adam (Urankar 88.), Senica (Florjančič 78.), Kavšak (Gradišek 46.), Kuštrin (Belavič 90.). Na klopi: Maruša Jereb. Trener: Bojan Taneski.

ŽNK MB Tabor: Šibila, Žižek, Ciganović, Hanžič (K), Ulbin (Bratuša 64.), Puklavec, Igerc, Pernek (Peruš 81.), Kovačič (Pesjak 86.), Potočnik (Hudej 88.), Krajnc (Tušek 77.). Na klopi:Horvat, Šiftar. Trener: Peter Grgan.

Avtor: A.S. Foto: Tomaž Strgar

 

Tagi