Radomljanke odlično začele sezono

V prvem krogu 1. SŽNL in lige deklet U17 sta ekipi Radomelj vknjižili dve zmagi. Sobotno tekmo v Ajdovščini proti Primorju so dekleta ekipe do 17 let dobile več kot prepričljivo z 0-11, kar pet zadetkov pa je v mrežo nasprotnic pospravila Zala Vindišar. Naslednji dan pa so članice gostovale v Ljubljani pri Krimu in sezono otvorile z visoko zmago (0-4).

Trener Peter Kristan je na prvi tekmi letošnje sezone v prvo enajsterico uvrstil naslednje igralke: Božič, Klopčič, Bizilj, Mc Quarrie, Kumalić, Razpotnik, Milović, Kličić, Peterka, Vindišar, Grandovec. Rumene je v vodstvo popeljala Zala Vindišar že v 8. minuti, v 20. pa je z drugim zadetkom poskrbela za povišanje vodstva. Nato je Ana Milović z bliskovitim hat-trickom v razmaku desetih minut odpravila vse dvome o zmagovalkah in postavila končni rezultat prvega polčasa.

Na začetku drugega dela igre so v igro vstopile še Belavić, Černelič in Jereb, Radomljanke pa so v 44. in 52. minuti preko Lare Klopčič in Nine Sofie Mc Quarrie še povišale vodstvo. V 56. minuti sta v igro vstopili še Kovač in Maleš, do konca tekme pa so gledalci videli še štiri zadetke. Na 0-8 je povišala Ana Černelič, tekmo pa je z zadetki zaključila Zala Vindišar – podobno, kot jo je začela. S tremi goli v zadnjih devetnajstih minutah je postavila končnih 0-11.

V naslednjem krogu bodo Radomljanke proste, saj v ligi nastopa neparno število ekip (devet), nato pa sledi reprezentančni premor. Tekmo tretjega kroga bodo igralke v rumenem odigrale na domačem igrišču. V soboto, 17. septembra ob 16. uri se bodo v derbiju kroga pomerilez ekipo Teleing GMT Beltinci.

Primorje – ŽNK Radomlje 0-11 (0-5)
Strelke: Vindišar 8., 20., 61., 75., 80., Milović 28., 30., 38., Klopčič 44., Mc Quarrie 52., Černelič 58.
ŽNK Radomlje: Božič, Klopčič, Bizilj (Belavić 41.), Mc Quarrie (Kovač 56.), Kumalić, Razpotnik (Černelič 41.), Milović, Kličić (Jereb 41.), Peterka (Maleš 56.), Vindišar, Grandovec. Trener: Peter Kristan.


Ekipa Moje-lece.si Radomlje pa so v prvem krogu 1. SŽNL gostovale malce bližje, kot njihove mlajše klubske kolegice. To je bila tudi prva uradna tekma novega stratega Davorja Previšića na klopi Radomljank, tekmo pa je začel z naslednjo postavo: Čevnik, Čagran, Kralj, Senica, Ljubijankić, Vrhovnik, Boh, Gadnik, Ulbin, Sevšek in Černelič, na klopi pa so na svojo priložnost čakale še Žejen, Ekić, Vindišar, Jagarinec, Razpotnik in Jereb.

Radomljanke so kaj hitro zagospodarile na igrišču in si v uvodnih minutah pripravile lepo priložnost, a je bila domača obramba ob strelu Ulbinove na mestu. Domača obramba pa je prvič kapitulirala v 5. minuti, ko se je za strel s 30 metrov odločila Barbara Kralj in z močnim ter natančnim strelom rumene popeljala v vodstvo. Gostje so nadaljevale z napadalno igro in si priigrale še dve lepi priložnosti, a sta bili Ulbinova in Kraljeva ob zaključkih malce nenatančni. Karmen Ulbin pa je v 31. minuti uspela povišati vodstvo, ko se je po prodoru po desni strani odločila za strel z razdalje in žogo pod prečko poslala za hrbet Bakačeve.

V drugem polčasu so Radomljanke nekoliko stopile s plina, a so si še vedno uspele priigrati nekaj nevarnejših zaključkov. Tako je imela lepo priložnost za dosego zadetka Zala Vindišar, a je vratarka domačih njen poskus po tleh uspela ubraniti. Bakačeva pa je bila brez moči ob strelu Ane Černelič v 77. minuti, ki je dosegla še tretji zadetek za Radomljanke. Pet minut pred koncem rednega dela srečanja pa je končni rezultat 0-4 postavila novopečena kapetanka Radomljank Sonja Čevnik, ki je zanesljivo zadela iz enajstih metrov.

Radomljanke bodo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostile ekipo Ajdovščine, tekma pa bo 3. septembra ob 16h.

ŽNK Krim – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0-4 (0-2)
Strelke: Kralj 5., Ulbin 31., Černelič 77., Čevnik 85. (11-m).
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik, Čagran, Kralj, Senica (Žejen 70.), Ljubijankić (Vindišar 40.), Vrhovnik, Boh (Razpotnik 78.), Gadnik, Ulbin, Sevšek (Jereb 85.), Černelič (Jagarinec 82.). Na klopi: Ekić. Trener: Davor Previšić.

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi