Radomljanke najboljše na turnirju na Pohorju

Dekleta ekipe U17 so se med božično-novoletnimi prazniki udeležila malonogometnega turnirja, ki je potekal na Loverncu pod Pohorjem pod okriljem ŽNK Koroška.

Varovanke trenerja Petra Kristana so se v skupini pomerile z ekipami NŠ Ajdovščina, NK Krim 2 in ŽNK Koroška. Na vseh treh srečanjih so dekleta vknjižila zanesljive zmage in se v polfinale uvrstila brez prejetega zadetka z razliko med danimi in prejetimi zadetki 16:0. Omeniti velja, da je trener Peter Kristan skupaj s pomočnikom Anžetom Jerebom (ki je praznoval 19. rojstni dan), menjave opravljal na štiri minute in tako vsem prisotnim igralkam (nekatere se turnirja niso udeležile zavoljo družinskih obveznosti) namenjal enako razporejeno minutažo, naša dekleta pa ne trenirajo dvoranskega nogometa, saj trenirajo na zunanjih igriščih in se skozi celotno zimsko obdobje merijo v zimski ligi NK Radomlje s fanti, kjer jim gre letos več kot odlično. Prav tako je bila naša ekipa na turnirju izjemno mlada, saj so jo sestavljala dekleta, ki bodo še najmanj dve leti lahko nastopala v kategoriji deklet U17 (letnik 1999 in mlajše).

V polfinalu so se našim dekletom zoperstavile igralke ekipe NK Krim 1, ki so v svoji skupini osvojile drugo mesto. Naša dekleta so po začetni nervozi hitro zaigrala kot znajo, prevladovala v vseh elementih nogometne igre in vztrajnost ter prizadevnost sta bili nagrajeni tik pred koncem srečanja, ko so Radomljanke zadele in se več kot zasluženo uvrstile v finale.

V finalu je prišlo do ponovnega obračuna med našimi dekleti in Ajdovkami, Radomljanke pa so kaj hitro odločile zmagovalke in se v nadaljevanju še dodatno razigrale ter zanesljivo osvojile turnir z zmago 8:1.

Poleg pokala za osvojeno 1. mesto, prehodnega pokala in pokala za najboljšo igralko, katerega je osvojila Ana Milović, naj omenimo še to, da so se med strelke vpisale prav vse igralke naše ekipe.

REZULTATI:

Skupinski del

  • ŽNK Radomlje – NŠ Ajdovščina – 3:0
  • ŽNK Radomlje – NK Krim 2 – 5:0
  • ŽNK Radomlje – ŽNK Koroška (Radlje) – 8:0

Polfinale

  • ŽNK Radomlje – ŽNK Krim 1 – 1:0

Finale

  • ŽNK Radomlje – NŠ Ajdovščina – 8:1

Vse to priča o kvaliteti in dobrem delu z mladimi nogometašicami v našem klubu in samo predstavljamo si lahko, kje so meje naših bodočih šampionk. Iz leta v leto namreč dokazujejo, da gre nanje še kako računati in verjamemo, da bodo tudi v bodoče krojila sam vrh klubskega in reprezentančnega slovenskega ženskega nogometa, upamo pa, da bodo svoje znanje lahko pokazale tudi na mednarodnih prizoriščih. Seveda je to veliko priznanje za naše trenerke in trenerje ter dekliško nogometno šolo, v kateri se dela po najvišjih standardih in v najboljših pogojih med dekliškimi klubi v Sloveniji.

Trener Peter Kristan je bil po končanem turnirju navkljub temu, da dekleta ne trenirajo malega nogometa, upravičeno zadovoljen, zahvalil pa se je tudi organizatorjem: "Na turnir smo odšli popolnoma sproščeno in brez pritiska po kakrsnem koli rezultatu. To dokazuje tudi, da smo letos sploh prvič stopili v dvorano ravno na turnirju v Lovrencu na Pohorju. Vreme nam gre namreč izjemno na roke, saj lahko nemoteno treniramo na prostem in igramo veliki nogomet s fanti v zimski ligi, ki jo organizira NK Radomlje. Dekleta lahko samo pohvalim za pristop in igro na turnirju. Kljub temu, da smo turnir v prvi vrsti vzeli za druženje in zabavo, so pokazala zmagoviti ekipni duh in tekme odigrale popolnoma zbrane in v želji po dokazovanju. Verjamem in vem, da je pravi način, da trenerji na prijateljski turnirjih damo igralkam nekaj več svobode in sproščenosti tudi s tem, da jim ne rišemo in pišemo po tablah in jih tako spoznamo še v drugačni luči in različnih situacijah. Z vsako tekmo bolj spoznavam, da smo kot klub odlična valilnica mladih igralk, ki se bodo kot članice v bodoče lahko preizkusile tudi v tujini. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil še organizatorjem za odlično izpeljan turnir in čestital vsem ostalim ekipam udeleženkam ter zaželel srečno, zdravo in uspešno novo leto."

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: Uroš Juračič; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi