Radomljanke na krilih Todorovićeve vstale kot feniks iz pepela

Pred osmim krogom SŽNL smo se zavedali, da bo srečanje med Radomljankami in Velenjčankami najverjetneje odločalo o ekipi, ki bo zasledovala Pomurke pri lovu na naslov državnega prvaka. Favoritinje so bile gostje iz Velenja, ki so že stalnica v vrhu slovenskega ženskega nogometa, naša dekleta pa so bila odločena, da jim prekrižajo njihove načrte in poskušajo presenetiti.

Vir: ŽNK Radomlje (www.znk-radomlje.si)

Srečanje se je pričelo pred 200 gledalci, ki so se navkljub slabemu vremenu zbrali v velikem številu, saj so si obetali odlično predstavo obeh ekip, igralke pa jim niso ostale dolžne in jim ponudile zvrhano mero odličnega nogometa in kar sedem zadetkov.

Tekmo so izvrstno otvorile gostje, ki so v 9. minuti že vodile z visokih 0:2. Za 0:1 je v 3. minuti zadela Malinič Sanja, za 0:2 pa Murič Moira. Srečanje se je tako za varovanke trenerja Petra Kristana pričelo na najslabši možni način in marsikdo je že pomislil na srečanje iz prvega kroga, ko je Pomurje le po 16-ih minutah igre vodilo s 3:0. A tokrat so se naša dekleta pobrala in hitro vzpostavila ravnotežje na igrišču ter se skozi celotni prvi polčas borila in imela večjo posest žoge v svojih nogah, medtem ko so se gostje usmerile predvsem v branjenje in prežale na svoje priložnosti iz protinapadov.

V drugi del so odločneje krenile Radomljanke, ki so si želele nadoknaditi izgubljeno iz prvega polčasa, a je kaj hitro sledil hladen tuš. Po hitrem protinapadu je Muričeva s svojim drugim zadetkom v 57. minuti povedla Velenjčanke v izdatnejše vodstvo 0:3 in le malokdo si je upal pomisliti na tisto kar je sledilo.

Le šest minut po tretjem zadetku Velenjčank je prva udarila Golobova, ko se je iz oči v oči znašla pred Strassnigovo in jo rutinirano premagala. V 67. minuti pa je svoj ples v dežju otvorila Todorovićeva. Po igranju z roko gostij v lastnem kazenskem prostoru, je sodnik Manojlovič povsem upravičeno pokazal na enajstmetrovko, katero je Emina zanesljivo izvedla. Dvanajst minut kasneje, v 79. minuti, je Todorovićeva udarila drugič. S pravim evrogolom je s 30-ih metrov počistila pajčevino v levem zgornjem kotu gostujočih vrat in izzid poravnala na 3:3.

  

Sledili so jalovi in obupni poskusi gostij da bi tekmo odločile v svojo korist, napadi Radomljank pa so postajali še silovitejši in četrti zadetek je visel v zraku. Potem ko sodnik po čistem prekršku nad Begićevo ni dosodil enajstmetrovke, so imele gostje v protinapadu izjemno priložnost, a je radomeljski obrambi uspelo preprečiti najhujše. Na drugi strani so do strela prišle Golobova, Ivanuša in Begićeva a je bila gostujoča vratarka venomer na pravem mestu. Nato pa je že v sodnikovem podaljšku na najlepši način svoj današnji ples v dežju zaključila Todorovićeva in s klasičnim hat-trickom poskrbela da so tri točke ostale doma.

Veselje na igrišču in tribunah je bilo nepopisno. Vsi ki so dihali skupaj z ekipo so bili navdušeni in verjamemo da ga ni bilo pristaša našega kluba, ki bi ostal ravnodušen. Sodnik je po izvajanju gostij s sredine igrišča tako le odpiskal konec srečanja in zasluženo slavje naših deklet se je lahko začelo.

    

Čestitke dekletom za borbeno predstavo, niso se predale in to se jim je obrestovalo. Zahvala tudi vsem pristašem in navijačem, ki so se tokrat navkljub turobnemu in deževnemu vremenu zbrali v velikem številu in verjamemo, da se bodo z veseljem vrnili vzpodbujat naša dekleta, ki si to vsekakor zaslužijo.

Članice bodo do konca jesenskega dela odigrale še dve redni srečanji v gosteh, 11.11. v Dornavi in 18.11. v Beltincih, na urniku pa je še zaostalo srečanje 7. kroga, ko bi morala dekleta odigrati tekmo na Velesovem a je bila le-ta zaradi razmočenega igrišča prestavljena. Najverjetneje bo to srečanje odigrano v radomeljskem športnem parku, o terminu pa vas bomo naknadno obvestili.

Postava ŽNK Radomlje:
Čevnik Sonja, Golob Natalija, Bogolin Adrijana, Boh Monika, Jereb Manca, Kralj Barbara, Murovec Urška, Begič Pamela, Rojc Romana, Todorović Emina, Ivanuša Lara
Rezervne igralke:  Jerebic Sara, Breznik Teja, Prošek Marika, Kočevar Petra, Babić Katarina, Penov Liza, Pogačar Katarina.

Iskrene čestitke Radomeljčankam tudi s strani Domžalca!

Več fotografij iz tekme pa si lahko pogledate na njihovi facebook strani.

Avtor: Uroš Juračič, Foto: Rok Zore, Video: Bojan Gros
Komentarji uporabnikov
Tagi