Radomljanke na domačem turnirju z odlično predstavo dveh ekip

Včeraj 21.10.2012 je v športnem parku Radomlje potekal prijateljski turnir za dekleta U14. Turnir se je začel v meglenem jutru, a to ni bila ovira za gledalce, saj se jih je na koncu zbralo lepo število (okrog 150).

Vir: ŽNK Radomlje (www.znk-radomlje.si)

Turnir je potekal v dveh skupinah s po 4 ekipami. V skupini A so igrale ekipe ŽNK Radomlje 1, ŽNK Krim 1, ŽNK Maribor, ter ŽNK Fužinar, v skupini B pa ŽNK Radomlje 2, ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Jevnica, ter ŽNK Krim 2. Naša dekleta so nastopila z dvema ekipama. Obe ekipi sta pokazali borbeno igro, navdušili pa sta tudi obe domači vratarki. Ekipa ŽNK Radomlje 1 je zasedla 7. mesto, ekipa ŽNK Radomlje 2 pa odlično 2. mesto.

Ekipa ŽNK Radomlje 1 je nastopala v težki skupini A. V rednem delu so dekleta pokazala izjemno borbenost in volja, a žoga nikakor ni hotela v gol nasprotnic. Na drugi strani so imele veliko težav z radomeljsko obrambo na čelu z vratarko Anjo Snedec tudi nasprotnice, o čemer priča izenačenost na vseh srečanjih. Dekleta so v svoji skupini dosegla končno četrto mesto in se za končno sedmo pomerila z ekipo ŽNK Krim 2. Srečanje se je po rednem delu končalo z izenačenim rezultatom 0:0, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bila boljša naša dekleta in tako zasluženo osvojila končno 7. mesto.

Ekipa ŽNK Radomlje 2 je v skupini B zasedla 2. mesto in se uvrstila naprej v polfinale, kjer jih je pričakala prvouvrščena ekipa skupine A, ŽNK Krim 1. Radomljanke so tekmo začele v krču, ter zelo hitro prijele zadetek. Dekleta se niso predala, vse do konca igrale disciplinirano, kar jih je tudi nagradilo z zadetkom. Ker se je tekma končala z izidom 1:1 (1:0), so bili na razporedu kazenski streli, kjer so bila naša dekleta uspešnejša, saj so zadela 4x, ŽNK Krim pa 3x. Vse čestitke gredo vratarki Kseniji Lepen, saj je obranila kar dva kazenska strela nasprotnic, medtem ko so bile naše strelke 100% uspešne. V finalu so Radomljanke pričakale nogometašice ŽNK Pomurje Beltinci. V skupinskem delu so naša dekleta proti njim izgubile s 3:0, vendar se kljub temu Radomljanke v finalno tekmo odšle odločno, disciplinirano in borbeno. O tem priča tudi rezultat prvega dela, saj je bilo po prvih 12-ih minutah 0:0. V drugem delu so se vrstile priložnosti na obeh straneh, a streli Radomljank žal niso končali v mreži nasprotnic, le te pa so izkoristile nekaj nezbranosti in dosegle dva zadetka, ter zasluženo zmagale.

Po finalnem srečanju je potekala še podelitev nagrad za najboljšo igralko (Špela Kolbl), vratarko (Ksenija Lepen) in tri najboljše ekipe na turnirju.

Čestitke in hvala vsem ekipam, ki so se udeležile prijateljskega turnirja, navijačem za glasno spodbujanje in staršem naših deklet za pomoč pri organizaciji turnirja. Vrjamemo, da letos še nismo rekli zadnje besede in da se v primeru lepega vremena ponovno srečamo v našem športnem parku.

Končni vrstni red turnirja:

1. mesto ŽNK Pomurje Beltinci
2. mesto ŽNK Radomlje 2
3. mesto ŽNK Maribor
4. mesto ŽNK Krim 1
5. mesto ŽNK Fužina
6. mesto ŽNK Jevnica
7. mesto ŽNK Radomlje 1
8. mesto ŽNK Krim 2
Avtor: Uroš Juračič, Foto: Frane Komatar
Tagi