Radomljanke malce prekratke v boju za naslova prvakinj

V preteklem koncu tedna je padel zastor tudi na letošnji prvenstvi deklet do 17 in do 15 let. V soboto sta odločilno tekmo za naslov prvakinj v kategoriji U17 odigrali ekipi Radomelj in Fužinarja, v nedeljo pa je bil odigran tudi zaključni turnir deklic U15, kjer sta se v finalu pomerili ekipi Radomelj in MSM Ptuja.

Ljubitelji dekliškega nogometa v radomeljskem Športnem parku pripravili odlično kuliso, saj je sobotno tekmo spremljalo kar 400 gledalk in gledalcev, vključno z domačimi navijači Mlinarji in gostujočimi navijači. Tekmo so bolje odprle Radomljanke, ki so odločno krenile proti vratom Nike Šapek. Že v uvodnih desetih minutah so si ustvarile dve lepi priložnosti za zadetek. Najprej je v tretji minuti Ana Milović podala pred gol z desne strani, kjer pa je Zala Vindišar slabo zadela žogo. Pet minut kasneje je z močnim strelom s 25 metrov poskusila tudi Ana Černelič, žoga pa je zletela mimo desne vratnice.

Gostujoče igralke so nato vzpostavile ravnotežje na sredini igrišča, vrat Pie Božič pa niso kaj posebej ogrožale. Bolj so bile dejavne domače igralke, ki so pletle mrežo okoli vrat Fužinark, a si niso uspele pripraviti ugodnega zaključnega strela, saj obramba gostij ni dopuščala veliko prostora.

V nadaljevanju igre so igralke Fužinarja zaigrale odločneje in na sredini igrišča prevzele pobudo, nevarnejše pa so postale tudi v napadalnih akcijah. Nekajkrat sta se pa po strelih napadalk izkazali tudi obe vratarki. Odločitev je padla enajst minut pred koncem sečanja, ko je po predložku v kazenski prostor domačih in po zmedi med igralkami, žogo v gol uspela potisniti kapetanka gostij Ksenija Živadinović. Fužinar je z zmago tako osvojil naslov najboljših v svoji kategoriji, drugo mesto so po zmagi na Ptuju (0-2) osvojile igralke Pomurja iz Beltinec, Radomljanke pa so bile tretje. Razlika med ekipami je znašala vsega eno točko, kar priča o izjemno zanimivem tekmovanju.

22. krog SŽNL U17 2015/2016
ŽNK Radomlje – Fužinar 0-1 (0-0)
Gledalcev: 400
Strelka: Živadinović 69.
Opominjani: Kavšak, Mori.
Sodniki: Anže Račman (glavni sodnik), Venco Zašev, Bor Vreček (pomočnika).

ŽNK Radomlje: Božič, Vrhovnik, Gadnik (Ljubijankić 70.), Razpotnik (K) (Ekić 58.), Klopčič (Grandovec 55.), Kumer, Černelič, Kumalić, Senica, Milović, Vindišar. Na klopi: Puc, Jereb, Bizilj, Peterka. Trener: Peter Kristan.


ZAKLJUČNI TURNIR DEKLIC U15

V nedeljo pa so se na zaključnem turnirju deklet U15 v boj za naslov prvakinj podale tudi domače igralke. Športni park Radomlje je drugič gostil finalni turnir deklet, na katerem je nastopalo osem ekip. V tekmah za uvrstitev od petega do osmega mesta so se merile igralke Fužinarja, Velesovega, Pomurja in Jevnice, za najvišja štiri mesta pa so se udarile ekipe Radomelj, MSM Ptuja, Krima in Maribora.

Radomljanke so v polfinalnem obračunu igrale proti Mariborčankam. Tekmo so veliko bolje začele igralke v rumenem in preko Lare Klopčič tudi kmalu povedle. V prvem delu igre so domačinke nadzorovale potek igre, gostujoče igralke pa postale bolj nevarne šele v drugem delu igre, a mimo vratarke Pie Božič niso mogle. V zaključku srečanja je gol dosegla še kapetanka Neža Jereb in potrdila napredovanje v finale.

V finale so se poleg domačink uvrstile tudi igralke MSM Ptuja, ki so na drugi polfinalni tekmi visoko premagale Krim, rezultat je bil 6-1. Finale so bolje začele Radomljanke in tudi povedle. Ana Milović je izvedla kot z desne strani, v kazenskem prostoru je bila najvišja Lara Klopčič in z glavo zadela za 1-0. V nadaljevanju prvega polčasa je Ptujčankam uspel preobrat, saj so v domačo mrežo pospravile dve žogi. V drugem polčasu so gledalci lahko videli zanimivo srečanje, mreži pa sta kljub mnogim napadom obeh ekip mirovali in igralke MSM Ptuja so se lahko veselile naslova prvakinj. V tekmi za tretje mesto je slavila ekipa Maribora, ki je Krim premagala z 2-0.


   

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi