Radomljanke dokazale, da so najboljše!

Na finalnem turnirju zimske ženske lige v Radljah ob Dravi je Ženski nogometni klub Radomlje nastopil v konkurenci deklet U15 in U17. Prvič v kratki zgodovini kluba pa smo že posegli povsem po vrhu, saj so naša dekleta U15 osvojila naslov državnih prvakinj, dekleta U17 pa so osvojila končno odlično 4. mesto.

Dekleta U15: Radomljanke pisale zgodovino

Na turnirju DU15 smo imeli svojo ekipo ŽNK UKI.si Radomlje. Želje so bile velike, a je bilo potrebno vse skupaj še prenesti na igrišče. V polfinalnem obračunu so se Radomljanke najprej pomerile s Ptujčankami. Srečanje je bilo napeto in izredno zanimivo. Ko smo že vsi mislili, da bo o finalistkah odločalo izvajanje kazenskih strelov, pa je 20 sekund pred iztekom igralnega časa zadela povratnica po poškodbi, Nina Ekić in tako na najlepši možni način obeležila povratek. V drugem polfinalnem obračunu so bile Mariborčanke z 0:1 boljše od Krke. V tekmi za 3. mesto so Ptujčanke premagale Dolenjke z 2:1, sledilo pa je finale naših deklet z Mariborčankami. Po začetnem otipavanju in premagani nervozi na obeh straneh so se igralke sprostile in zaigrale odločneje, naše punce pa je sredi prvega polčasa v vodstvo s svojim drugim zadetkom v finalu popeljala Nina Ekić. V drugem delu so se zvrstile priložnosti na obeh straneh, a se mreži nista zatresli, kar je pomenilo, da so naša dekleta osvojila prvi naslov v kratki zgodovini kluba. Dekleta in navijači so bili upravičeno izjemno veseli, vse to pa je nagrada za odlično delo v klubu z mladimi in priznanje ter motivacija tako za igralke, starše, trenerje, kot tudi za vse ostale, ki na kakršen koli način pripomorejo k delovanju kluba. Po finalu je sledila še razglasitev rezultatov in podelitev medalj ter pokalov, kjer je naša kapetanka Neža Razpotnik iz rok selektorke WU17 Tine Kelenberger zasluženo prejela pokal za prvo mesto.

Rezultati finalnega turnirja DU15:
polfinale:
ŽNK UKI.si Radomlje – MSM Ptuj 1:0

ŽNK Krka – ŽNK Maribor 0:1

Tekma za 3. mesto:
MSM Ptuj – ŽNK Krka 2:1

Tekma za 1. mesto:
ŽNK UKI.si Radomlje – ŽNK Maribor 1:0

Končni vrstni red:
1. ŽNK UKI.si Radomlje,
2. ŽNK Maribor, 3. MSM Ptuj, 4. ŽNK Krka

Dekleta U17: Utrujene Radomljanke brez pravih možnosti

Tretje dejanje dolge sobote je bil turnir deklet U17. Tudi tu smo imeli svoje predstavnice, ekipo ŽNK Kalcer Radomlje. Najprej so se v polfinalu pomerile z ekipo ŽNK Teleing Pomurje, kjer so bile nasprotnice boljše s 6:0, v tekmi za tretje mesto pa so morala naša dekleta priznati premoč še mlajši ekipi Pomurja. V finalu so Pomurke z visokih 8:1 odpravile Velesovo in se tako povsem zasluženo veselile naslova prvakinj. Pri naših dekletih se je močno poznala utrujenost, saj je kar polovica ekipe nastopala že na turnirju DU15, tako da je bilo za dekleta to izjemno naporno, a se niso predala. V tekmi za 3. mesto so imela pri zaostanku z 0:1 dve lepi priložnosti za izenačenje, a se tokrat žal ni izšlo. Vsekakor pa si tudi ekipa DU17 zasluži vse čestitke, saj je tudi uvrstitev na finalni turnir izjemen dosežek.

Rezultati finalnega turnirja DU17:
polfinale:
Velesovo 2 – ŽNK Teleing Pomurje mlade 3:2
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Kalcer Radomlje 6:0

Tekma za 3. mesto:
ŽNK Teleing Pomurje mlade – ŽNK Kalcer Radomlje 5:0

Tekma za 1. mesto:
Velesovo 2 – ŽNK Teleing Pomurje 1:8

Končni vrstni red:
1. ŽNK Teleing Pomurje, 2. Velesovo 2, 3. ŽNK Teleing Pomurje mlade, 4. ŽNK Kalcer Radomlje

Nogometno obarvana sobota je navdušila vse obiskovalce in igralke. Pohvala organizatorjem za dobro organizacijo, čestitke pa vsem ekipam, katere so sodelovale v zimski ženski nogometni ligi. Futsal se močno razlikuje od klasičnega nogometa, vseeno pa dekleta uživajo v igranju. Najpomembneje je, da med dekleti razen manjših modric in odrgnin, ni prišlo do poškodb, tako da bodo sedaj lahko pričela s pripravami na spomladanski del prvenstva.

Oglejte si fotogalerijo s finalnega turnirja (Foto: Mihael Černelič)

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Mihael Černelič (ŽNK Radomlje)
Tagi