Radomljanke dobile mednarodni turnir v Banja Luki

Med med drugim in petim avgustom se je članska ekipa ŽNK Radomlje mudila v Banja Luki, kjer se je udeležila mednarodnega turnirja, ki ga je gostil domači klub ŽFK Banja Luka.

Po dolgi vožnji nas je v četrtek  zvečer pričakala topla večerja, naslednji dan pa je dopoldne sledil organiziran ogled mesta Banja Luka. Po uradni otvoritvi na glavnem štadionu se je naprej odvila tekma med hrvaško Viktorijo in srbskim Radom, kasneje pa so se naša dekleta pomerile proti domačim igralkam. V napeti tekmi je prvi gol padel proti koncu prvega polčasa, ko se je po strelu Zale Kuštrin žoga od vratnice odbila na nogo Sare Adam, ki jo je nato suvereno pospravila za hrbet domače vratarke. Za potrditev zmage je v drugem polčasu po udarcu s kota zadela še Kaltrina Shaqiri.

Naslednji dan so se dekleta lahko sproščeno sprehodila skozi mesto, po kosilu pa sta sledili še finalna tekma in tekma za tretje mesto. Na slednji sta se udarili ekipi ŽNK Viktorija in ŽFK Banja Luka, kasneje pa je sledila tekma za prvo mesto med našimi šampionkami in igralkami srbskega Rada. Gledalci so spremljali napeto tekmo, polno čvrstih dvobojev. Zadetek je padel šele v 72. minuti, ko je Lara Klopčič z močnim strelom s tridesetih metrov presenetila srbsko vratarko in tako postavila končni izid finalne tekme.

Čeprav je bila ekipa šele na začetek priprav in je turnir sodil zgolj za vpogled pripravljenosti ekipe ter za predstavitev okrepitev trenerju Gregorju Moharju, so dekleta pokazala veliko lepih akcij in potez, na koncu pa so zasluženo domov prinesle prvo lovoriko v sezoni. Naj omenimo še, da je Nika Šapek dobila nagrado za najboljšo vratarko turnirja, Tija Vrhovnik pa nagrado za fair play.

Na koncu bi se radi zahvalili vodstvu domače ekipe za topel sprejem in za odlično organiziran turnir, ki je poskrbel tudi za druženje igralk, saj smo se zadnji večer družili ob reki Vrbas in ob pravih banjaluških čevapčičih.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi