Radomljanke do prve zmage v novi sezoni

Tretji krog slovenske ženske nogometne lige je prinesel prvo zmago za Radomljanke. Potem ko so bile rumene v prvem krogu proste, so v drugem krogu remizirale proti Krimu (1-1), proti Cerkljam pa so vpisale zmago z 1-4.

Radomljanke so povedle že v četrti minuti, ko je Tija Vrhovnik žogo nekoliko z desne strani spravila žogo v kazenski prostor do osamljene Zale Kuštrin, ki je zanesljivo zadela. Gorenjke so nato dvakrat zapretile, a Klavdija Trdina in Manca Smolnikar nista bili natančni, na drugi strani pa je lepo priložnost zapravila Tija Vrhovnik. Svojo priložnost pa so rumene izkoristile v 28. minuti, ko je po predložku s kota z glavo zadela povratnica Karmen Ulbin. Končni rezultat prvega polčasa je v 33. minuti postavila Neža Bizjak, ki je po prostem strelu Marcele Kos zadela z desne strani v nasprotni zgornji kot vrat Žive Galjot.

V drugem polčasu so do terenske premoči prišle domače igralke, ki pa iz nekaj poskusov niso uspele zatresti mreže. Kazen je sledila po uri tekme, ko je mrežo domačink po podaji Sare Gradišek zatresla povratnica po poškodbi Tija Vrhovnik. Končni rezultat tekme je postavila Karmen Ulbin, ki je svoj drugi gol na tekmi dosegla v 74. minuti po samostojnem prodoru in zaključku z roba kazenskega prostora.

»Zelo smo zadovoljni, da smo izpolnili svoj cilj in iz težkega gostovanja odnesli tri točke. V prvem polčasu smo igrali z nekaj rezerve, nismo pokazali vsega, kar znamo. Drugi polčas pa je bil odličen, tako da smo zasluženo slavili. Še enkrat več sem zadovoljen z vsemi igralkami in končnim izkupičkom, sploh glede na to, da je bil nasprotni močan s kakovostnimi igralkami. Na domačem igrišču bodo vsaki ekipi predstavljali velik zalogaj. Današnje točke tako štejejo dvojno, zelo pa smo zadovoljni ne samo z zmago, ampak tudi s predstavo, ki so jo igralke danes pokazale. Dobili smo potrditev, da lepo napredujemo in z optimizmom zremo naprej. Po dnevu počitka igralke čakajo novi treningi, na katerih bomo rasli in poskušali biti čim boljši.« je po tekmi dejal strateg rumenih Aljaž Gornik.

Radomljanke v nedeljo čaka zahtevno srečanje, saj na domačem igrišču gostijo ekipo Olimpije: »Prihajamo v tekmovalni ritem, saj si tekme sledijo ena za drugo. V nedeljo nas na domačem igrišču čaka tekma z Olimpijo, ki bo zelo zahtevno in bo predstavljalo izziv. Nasprotnice so zelo kakovostne, ampak konec koncev ravno zato treniramo – da igramo proti čim boljšim nasprotnicam, na takih tekmah pa vidimo, če smo že na njihovi ravni. Naredili bomo vse, da se v nedeljo pokažemo v čim boljši luči in poskusimo presenetiti nasprotnice.«

ŽNK CERKLJE – ŽNK RADOMLJE 1-4 (1-2)

Strelke: Bizjak 33.; Kuštrin 4., Ulbin 28., 74., Vrhovnik 59. Kartoni: Feratović; Osmanagić, Ulbin. Sodnice: Tanja Subotić (glavna sodnica), Slađana Jovičić, Petra Stopar (pomočnici).

ŽNK Cerklje: Rozman, Primc (Korošec 84.), Trdina (Feratović 42.), Kos, Jamnik, Lebar (Ternik 60. (Pavlič 81.)), Smolnikar, Jelovšek, Alič (Perčič 87.), Bizjak, Koprivnikar (K). Trener: Primož Štrajhar.
ŽNK Radomlje: Galjot, Vrhovnik (K) (Gerjol 84.), Osmanagić (Potočnik 46.), Kuštrin (Jesenovec 81.), Vodušek, Kličić, Knez, Ulbin, Gradišek (Dolenšek 87.), Sara Gruden (Mc Quarrie 87.), Maruša Jereb. Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: A.S. Foto: Tomaž Strgar

 

Tagi