Radomljanke bodo tokrat gostile Ankaran

Deveti krog tekmovanja v Prvi ženski nogometni ligi v Športnem parku Radomlje prinaša tekmo med ŽNK Moje-lece.si in ŽNK Ankaran. Tekma prve in pete ekipe na lestvici bi morala biti sprva odigrana v Ankaranu, a sta se kluba dogovorila, da se srečanje prestavi v Radomlje.

Tokratne nasprotnice Radomljank se, kot že rečeno, nahajajo na petem mestu s šestimi točkami in štirimi porazi. Slavile so proti Cerkljam (1-3) in Ajdovščini (0-8), izgubile pa proti Fužinarju (1-2), Mariboru (1-2), Olimpiji (11-2) in Krim Rolljet-u (2-3), medtem ko je bila tekma proti Pomurju prestavljena na 25. november. Velja omeniti, da ima ekipa razliko v zadetkih 17-19, imajo pa tudi trenutno najboljšo strelko lige, Tino Paliska, ki  je dosegla enajst zadetkov, preostale igralke pa zgolj štiri, enkrat pa so si njihove nasprotnice zatresle lastno mrežo.

Radomljanke pa imajo kar nekaj razpoloženih igralk, saj so Barbara Kralj, Zala Kuštrin in Ana Černelič pri petih zadetkih, skupno pa so Radomljanke dosegle osemindvajset zadetkov, iz svoje mreže pa so jih pobrale le sedem. V lanski izvedbi tekmovanja v ženski nogometni ligi so obakrat slavile Radomljanke. Na domačem igrišču so rumene zmagale s 6-2, na gostovanju v Ankaranu pa so v mrežo domačink pospravile pet zadetkov, prejele pa niso nobenega.

Tekma se bo v nedeljo, 5. novembra 2017, pričela ob 16. uri, glavni sodnik srečanja bo Jakob Poberaj, pomagala pa mu bosta še Andraž Kavčič in Sara Mask.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore
Tagi