Radomljankam se je pridružila tudi Sara Agrež

Predstavljamo četrto letošnjo okrepitev članske ekipe, Saro Agrež, ki je ravno tako kot Lana Golob prišla iz vrst ekipe Rudar Škale. V SŽNL je debitirala letos, prislužila pa si je tudi krstni nastop v članski ženski reprezentanci.

Sara Agrež je v članski vrsti Rudarja igrala na poziciji osrednje branilke, v tekmovanju do 17 let pa je igrala praktično na vseh pozicijah. V kategoriji slednjih je njena statistika več kot impresivna, saj je na skupno 29 tekmah zabila kar 35 golov. V članski kategoriji je zaigrala skupno na devetih tekmah in trikrat zatresla mrežo nasprotnic.

"Za Radomlje sem se odločila predvsem zato, ker imajo realne cilje in zanje odlične pogoje. Poznam večino punc, z nekaterimi skozi teden treniram v Šiški. Ekipa ima dobro kvaliteto, zdaj moramo to dokazati še na igrišču." je povedala Sara ob prestopu v ŽNK Radomlje. Ne manjka pa ji tudi volje za trening in delo: "Pričakujem trdo delo in dober odnos med soigralkami, kar bo vodilo tudi do uspehov. Imamo možnosti za pogled proti vrhu, tako v prvenstvu kot tudi v pokalu. Upam, da bom ekipi k temu pripomogla."

O svojih kvalitetah in priložnostih za izboljšanje je povedala: "Imam dober pregled nad igro, menim pa, da je moja največja odlika ta, da skozi celotno tekmo spodbujam in usmerjam igralke. Izpopolniti moram še taktično postavitev v obrambi in popraviti določene napake."

Sara Agrež – Na fotografiji druga z desne v zgornji vrsti.

"Občudujem Alex Morgan, predvsem zaradi njenega trdega dela in želje po uspehu. Želim si tudi, da bi ženski nogomet tudi v slovenskem prostoru imel večjo veljavo in promocijo." je še dodala na vprašanje o njej ljubih igralkah.

Njene nogometne ambicije pa vključujejo tudi člansko reprezentanco, v kateri je kljub še ne napolnjenim sedemnajstim letom že debitirala letos v Albaniji: "Želim uspešno zastopati barve svoje države in morda uspeti tudi v tujini. Vem, da bo zato potrebno veliko truda in odrekanja".

Avtor: A.S., Foto: Rok Zore, NZS
Tagi