Radomljani v polfinalu pokala

V tretjem krogu Pokala MNZ Ljubljana sta se v radomeljskem Športnem parku v soboto srečali ekipi Kalcer Radomlje in Bele krajine. Radomljani so nekdanjemu prvoligašu, ki sedaj igra v četrti ligi, nasuli kar šest zadetkov in se tako uvrstili v polfinale.

Radomljani, ki so tokrat igrali v zeleno črni športni opremi, so bili konkretnejši nasprotnik že od začetka. V osmi minuti sta tako vratnico zadela najprej Osmanaj, po odbiti žogi pa je isto vratnico zadel tudi Cerar, žoga pa je končala v gol avtu. Prvi gol na srečanju so gledalci videli v 19. minuti, po globinski žogi v prostor in preigravanju vratarja Butale je zadel Osmanaj. Tri minute kasneje je isti igralec poskrbel še za asistenco. S kota z leve strani je poslal predložek v kazenski prostor gostov, kjer je najvišje skočil Primc in z glavo žogo preusmeril v gol. V izdihljajih prvega polčasa je za povišanje vodstva poskrbel še Cerar. Stoiljković je opravil večino dela, potem ko je samostojno prodrl in zadel desno vratnico, odbito žogo pa je Cerar pospravil v mrežo.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni kaj prida spremenila. Domači so v 61. minuti zadeli še četrtič, potem ko se je v dvoboju iz oči v oči z gostujočim vratarjem znašel Osmanaj in nesebično podal proti Cerarju, ki je tako dosegel še drugi zadetek na tekmi. V 75. minuti je peti zadetek prispeval Šipek, ki je vstopil v igro namesto Zorca. Po podaji v prazen prostor je s prefinjenim lobom premagal Butalo. Končni rezultat je v samem zaključku tekme postavil Avbelj, potem ko je po predložku Jakovljevića z leve strani na oddaljeni vratnici žogo z desnico poslal v gol.

Poleg Radomljanov so se v polfinale pokala uvrstili še Kolpa, Arne Tabor 69 in včeraj še Roltek Dob, ki je po zaostanku z 1-3 slavil proti ljubljanski Iliriji s 4-3.

3. krog Pokala MNZ Ljubljana
Kalcer Radomlje – Bela krajina 6-0 (3-0)
Gledalcev: 50
Strelci: Osmanaj, 19., Primc 22., Cerar 44., 61., Šipek 75., Avbelj 90.
Opominjan: Cerar
Sodniki: Božo Kondić (glavni sodnik), Andrej Čeganjac, Bernard Avramović (pomočnika).

Kalcer Radomlje: Andrić (K), Kumer, Jazbec (Kosec 76.), Rems (Zukić 76.), Jakovljević, Primc, Osmanaj, Cerar (Avbelj 62.), Gajič (Marinšek 56.), Zorc (Šipek 62.), Stoiljković. Na klopi: Ivačič, Hlede. Trener: Dejan Djuranović.
Bela Krajina: Butala, Gregorčič (Jakofčič 79.), Garić (Starešinič 83.), Dervišević, Špelić (Jedrinović 80.), Drinič (K) (Tokalič 85.), Adlešič, Vidic (Dedić 46.), Plut, Brčina, Jotanović. Na klopi: Čović. Trener: Branko Vrščaj.

Avtor: A.S.; Foto: NK Kalcer Radomlje
Tagi