Radomljani v finalu pokala MNZ Ljubljana

Na polfinalnem obračunu Kalcer Radomelj in Kolpe so gledalci videli marsikaj; od presenetljivega vodstva gostov, težje poškodbe in dveh zadetkov Radomljanov v samem zaključku tekme.

V tekmo so Radomljani tudi tokrat vstopili kot favoriti, a so imeli obilo težav z borbenimi in organiziranimi gosti. Za goste je prvi s strelom poskusil Spudić, a njegov strel s šestnajstih metrov ni povzročal težav vratarju Andriću. Po slabih dvajsetih minutah igre je prišlo do grozljive poškodbe Žagarja, ki je v dvoboju dobil udarec v čeljust in utrpel hujšo poškodbo.

Po daljši prekinitvi so do priložnosti prvi prišli domači, Đokićev poskus z glavo je vratar Kolenac odbil v vratnico. Za las je bil z glavo nenatančen tudi Barukčič, pri gostih pa je s 25 metrov mimo gola meril Jankulov. Gostje so prišli do presenetljivega vodstva v 42. minuti, ko je po protinapadu Kočevar z 18 metrov meril natančno in od prečke žogo poslal v gol.

V drugem polčasu so Radomljani stopili na plin in stisnili goste na njihovo polovico, slednji pa so gol Andrića ogrožali po redkih protinapadih. Strela Stoiljkovića in Jakovljevića sta končala v naročju vratarja, Barukčič pa je z glavo še enkrat za las zgrešil cilj. Najbližje zadetku je prišel Osmanaj, ki je prišel do strela po odbiti žogi z desetih metrov in zadel vratnico. Do izenačenja so domači prišli v 85. minuti, ko je po predložku z leve strani z okoli šestih metrov premagal gostujočega vratarja. Veselje se še ni poleglo, ko so dve minuti kasneje Radomljani izvajali kot z desne strani, Stoiljković pa je dosegel t.i. olympic goal“ – gol neposredno s kota. Gostje so nato vse sile usmerili v napad, a sta Štukelj in Poljak merila mimo vrat, Jankulov pa je z sedmih metrov meril v Andrića.

Polfinale pokala MNZ Ljubljana

Kalcer Radomlje – Kolpa 2-1 (0-1)
Gledalcev:
50
Strelci: Barukčič 85., Stoiljković 87.; Kočevar 42.
Opominjana: Barukčič; Fišter.
Sodniki: Amel Begić (glavni sodnik), Igor Kurtušić, Jernej Jan Kočica (pomočnika).

Kalcer Radomlje: Andrić, Zupanc, Kosec, Hlede, Lidjan (Ajdinović 85.), Barukčič (K), Osmanaj, Šipek (Cerar 63.), Zorc (Primc 62.), Marinšek (Stoiljković 46.), Đokić (Jakovljević 46.). Na klopi: Ivačič, Zukić. Trener: Dejan Djuranović.
Kolpa: Kolenac, Ambrožič, Žugelj, Pezdirc (K), Fišter (Poljak 90.), Jankulov, Žugelj, Kočevar (Štukelj 80.), Žagar (Logar 22.), Spudić, Sašek. Na klopi: Likavec. Trener: Robert Filak.

Avtor: A.S.; Foto: NK Kalcer Radomlje
Tagi