Radomljani trenutno daleč najučinkovitejši

V preteklem vikendu sta obe članski ekipi Nogometnega kluba Radomlje, osvojili nove tri točke in tako obe zasedata drugi mesti na lestvicah, v prihodnjem tednu pa se v Radomlje ponovno vrača Robert Pevnik, tokrat na klopi Aluminija.

Članska A ekipa je v 10. krogu 2. SNL gostovala pri Šampionu na Areni Petrol. Z nasprotniki, ki so letos izjemno skromni (vsega 5 točk v devetih srečanjih) in zasedajo predzadnje mesto na lestvici, so se Radomljani pomerili že v prvem krogu in slavili s 3:0, srečanje pa je ponovno prišlo ob pravem času, saj bi si fantje z zmago po remiju s Krškim in porazu v Šenčurju ponovno dvignili samozavest.

Tako se je tudi zgodilo. Niko Snoj je že v 4. minuti poskrbel za hitro vodstvo, a so domačini prek Škofleka in Čretnika celo povedli z 2:1, od 27. minute, ko je Avbelj poravnal na 2:2 pa je na igrišču prevladovala naša ekipa. Tik pred odmorom je za vodstvo s 3:2 poskrbel Smukavec, v 9. minuti nadaljevanja je zadel Zalaznik, minuto kasneje je za 5:2 s svojim drugim zadetkom poskrbel Snoj, končnih 6:2 pa je v 78. minuti postavil Vrhunc Luka, ki je zadel praktično ob prvem dotiku, saj je vstopil manj kot minuto poprej, ko je zamenjal strelca tretjega zadetka, Jerneja Smukavca.

Radomljani so letos vknjižili že sedmo zmago in z 22. točkami zasedajo drugo mesto, tri točke za Dobom, so pa tudi daleč najučinkovitejša ekipa, saj so nasprotnikovo mrežo zastresli kar 26-krat, kar je nekaj manj kot 4x na srečanje.

Naša drugoligaška ekipa bo pred velikim izzivom že v nedeljo, 20.10. 2013, ob 15.00 uri, ko v Radomlje prihaja lanskoletni prvoligaš Aluminij, z novim trenerjem Robertom Pevnikom, ki je še pred štirimi meseci sedel na radomeljski klopi.

Lestvica 2. SNL po odigranem 10. krogu

Članska B ekipa je v soboto v Radomljah gostila Arne Tabor. Gostje so bili v prvem delu srečanja boljši in agresivnejši nasprotnik, kar so uspeli nadgraditi tudi z zadetkom Peterke v 27. minuti in tako odšli na odmor z zadetkom prednosti. V drugem delu so v 50. minuti z zadetkom Turhe povedli z 0:2, Radomljani pa so imeli pripravljen odgovor. V 57. minuti je z glavo zaostanek znižal Ciriković, v zadnjih petnajstih minutah pa so Radomljani povsem nadigrali goste in zadeli kar trikrat. V 78. minuti je izenačil Tirc, za 3:2 v 88. minuti ponovno Ciriković in za končnih 4:2 v 93. minuti Vrančič Nik. Čestitke fantom in njihovemu trenerju Robertu Majdiču za prikazano igro in nove tri točke. Članska ekipa B v soboto, 19. 10. 2013, ob 15.00 uri, gostuje na Kodeljevem pri Slovanu in verjamemo da našim fantom lahko ponovno uspe osvojiti nove tri točke.

Lestvica Regionalne ljubljanske lige po odigranem 9. krogu

Avtor: Uroš Juračič (NK Radomlje); Foto: Arhiv Domžalca
Tagi