Radomljani še naprej brez zmage

Nogometaši Radomelj so v 11. krogu gostovali v Stožicah. Tudi tokrat je trener Jani Žilnik naredil nekaj sprememb glede na prejšnjo tekmo. Tako na primer nista igrala Barukčič in Karamatić, v obrambi pa sta priložnost dobila Zukić in Kosec, ki je tudi nosil kapetanski trak, v napadu pa je začel Vidmar. Na žalost Radomljanov pa je Olimpija zadela po enkrat v vsakem polčasu, tako da so tri točke ostale doma.

Tekma se je začela po pričakovanjih; igralci Olimpije so imeli nekaj več od igre, Radomljani pa so se dobro branili. Streli proti obema vratoma so bili redki, tako da vratarja nista imela pretiranega dela. S streloma sta tako poskusila Eleke in Zajc, a prvi ni zadel cilja, Zajc pa je žogo poslal v naročje Ivačiča. Domači pa so povedli v 30. minuti, potem ko je z leve strani s kakšnih osmih metrov sprožil Benko, radomeljski čuvaj mreže pa je žogo odbil, le-to pa je nato s petih metrov v mrežo potisnil Zajc. Domači so po zadetku nekoliko bolj pritisnili proti vratom Radomelj, a več od dveh nenatančnih poskusov Elekeja niso zmogli.

V drugem delu igre smo lahko spremljali podobno sliko, kot v prvem polčasu: malo natančnih zaključnih strelov in pa terenska premoč Olimpije. Končni rezultat so Zmaji postavili v 64. minuti, potem ko je Ivačič najprej ubranil strel Benka z bližine z leve strani, odbito žogo je v gol poskusil pospraviti Kronaveter, a je bil Ivačič spet na mestu. Žoga je nato našla pot do Kirma, ki je z osmih metrov žogo zabil v mrežo.

Radomljani bi lahko zadeli v sodnikovem dodatku tekme. Nunić je sprožil z leve strani, vratar Vodišek pa je žogo odbil. Le nekaj sekund za tem je Kovjenić s petindvajsetih metrov meril pod prečko, mladi vratar Zmajev pa je žogo le uspel odbiti v kot.

11. krog Prve lige Telekom Slovenije
Olimpija Ljubljana – Kalcer Radomlje 2-0 (1-0)

Gledalcev: 1000
Strelca: Zajc 30., Kirm 64.
Opominjani: Klinar, Matić; Cerar, Šipek.
Sodniki: Bojan Metrik (glavni sodnik), Robert Vukan, Eric Herženjak (pomoćnika), Matej Jug (četrti sodnik).
Delegat: Gojko Setnikar.

Olimpija Ljubljana: Vodišek, Krefl, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Matić (K) (Alves 82.), Zajc (Miškić 66.), Kronaveter, Kirm, Benko (Velikonja 66.), Eleke. Na klopi: Šeliga, Zarifović, wobay, Bajrić. Trener: Luka Elsner.
Kalcer Radomlje: Ivačič, Zukić, Jazbec (Stoiljković 65.), Anđelković, Kosec (K), Balić, Kovjenić, Cerar (Jugovar 72.), Osmanaj, Vidmar (Nunić 54.), Šipek. Na klopi: Kruljac, Jakovljević, Marinšek, Primc. Trener: Janez Žilnik.
 

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Komentarji uporabnikov
Tagi