Radomljani s polnim izkupičkom iz Tolmina

Nogometaši Kalcer Radomelj so v 20. krogu II. SNL odšli na težko gostovanje v Tolmin. Tokratne tekmece so v Tolminu enkrat že premagali, slavili pa so tudi v soboto. Še enkrat je proti Tolminu zadel kapetan Barukčič, drugi gol pa je prispeval Osmanaj.

Tekmo sta ekipi začeli previdno, obrambni vrsti obeh ekip pa nasprotnikom nista puščala veliko priložnosti. Prvi so zapretili Radomljani, Osmanaj je s štirinajstih metrov meril v vratarja. Kmalu za tem je do nevarnega strela z glavo prišel Barukčič po predložku Stoiljkovića z desne, a je meril malce čez gol. Pri gostih je bil najbolj nevaren Rudonja, ki je dva strela poslal mimo gola, tik ob izteku prvega polčasa pa je nevarno meril iz obrata z vrha kazenskega prostora. Ob strelu se je izkazal Ivačič, ki je žogo odbil v kot.

Na začetku drugega polčasa so gostje po neodločnem posredovanju Jazbeca prišli do lepe priložnosti, ko je Dejan Sokanović stekel proti radomeljskim vratom, ob strelu pa ga je Jazbec še ravno toliko oviral, da je njegov strel Ivačič uspel ubraniti. Za Radomljane je tokrat prvič nastopil tudi Marko Kovjenić, ki je v tekmo vstopil v 56. minuti. Do vodstva so rumeni prišli po 77. minutah igre, ko je Osmanaj po levi strani prodrl v kazenski prostor in podal v sredino, kjer se je na kratko žoge dotaknil še Cerar, ob oddaljeni vratnici pa je žogo v gol potisnil kapetan Barukčič. Slednji je še enkrat poskusil v naslednji minuti, ko je iz obrata meril nenatančno.

Radomljani so vodstvo povišali v 83. minuti, ko sta si v protinapadu dvojno podajo izmenjala Osmanaj in Stoiljković. Slednji je lepo zaposlil vtekajočega Osmanaja z globinsko žogo, nato pa je ta obšel vratarja in žogo poslal v mrežo. Domači so prišli do znižanja rezultata v 93. minuti, ko je Dalibor Sokanović po dolgi podaji v prostor znižal rezultat, glavni sodnik srečanja Roberto Ponispa je pol minute za tem odpiskal konec srečanja.

20. krog II. SNL
TKK Tolmin – Kalcer Radomlje 1-2 (0-0)
Gledalcev: 300
Strelci: Dalibor Sokanović 93.; Barukčič 77., Osmanaj 83.
Opominjana: Kumer, Osmanaj.
Sodniki: Roberto Ponis (glavni sodnik), Rafael Ajdovec, Gorazd Prelog (pomočnika).
Delegat: Jernej Klarič.

TKK Tolmin: Simčič, Lipužič Bratuž, Šuligoj, Slavec, Kucalović (K), Kavčič, Rakušček, Rojc, Kuraj (Dalibor Sokanović 70.), Rudonja (Jarc 81.), Dejan Sokanović (Kavčič 84.). Na klopi: Jarc, Paravić.Trener: Borut Jermol.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer (Hlede 84.), Jazbec, Zukić, Lidjan, Barukčič (K), Primc (Zorc 79.), Cerar, Jakovljević (Kovjenić 56.), Osmanaj, Stoiljković. Na klopi: Andrić, Kosec, Marinšek, Šipek. Trener: Dejan Djuranović.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore (NK Kalcer Radomlje)
Tagi