Radomljani dvignjenih glav iz Maribora

Radomljani so se pogumno zoperstavili favoriziranim vijolicam in kljub porazu (3-2) pustili odličen vtis. Zadela sta Zavrl in Stoiljković. Na tribunah pa so za dobro vzdušje poskrbeli Mlinarji.

Začetek tekme je minil v rahli terenski premoči domačinov, a so se Radomljani pogumno zoperstavili svojim gostiteljem in zaprli dostop do gola Andrića. V 5. minuti je po sredini igrišča lepo prodrl Avbelj, a ga je v zadnjem trenutku zaustavil Arghus. Po predložku Cankarja z desne strani je do strela z glavo prišel Vrhunc, ki pa ni meril natančno. V 14. minuti je predložek v kazenski prostor zopet poslal Cankar, do strela z glavo je zopet prišel Vrhunc, a je Handanović le uspel odbiti žogo. Na drugi strani je do strela z glavo prišel Fajić, a je meril naravnost v vratarja Andrića.

V 18. minuti pa izbruh veselja med navijači Rumenih. Vuk je priboril prosti strel na levi strani, tik ob avt liniji. Prosti strel je izvedel Balkovec in poslal visok predložek proti drugi vratnici, kjer je najvišje skočil kapetan Zavrl in popeljal Radomljane v vodstvo. Že v 21. minuti pa je bil Balkovec zopet v ospredju, saj je nesrečno zatresel lastno mrežo. Po prostem strelu Vršiča ga je žoga zadela v hrbet in končala v gostujočem golu.

Ekipi sta si bili v nadaljevanju enakovredni. Tako je po podaji iz kota do strela z glavo spet prišel Zavrl, a žoge ni dobro zadel. Pri vijoličastih je s strelom z leve strani poskusil Bohar, a je popolnoma zgrešil cilj. V 32. minuti je Vuk z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, žoga pa bi končala v golu, če je domači vratar ne bi prek prečke poslal v kot. Na drugi strani je nekaj minut kasneje do strela prišel Tavares, a je z desne strani z vrha kazenskega prostora žogo poslal preko vrat Andrića.

V 39. minuti je z desetih metrov sprožil Fajić, a je Andrić žogo najprej odbil, nato pa zanesljivo ukrotil. Naliv je nato nekoliko ohladil igralce obeh ekip, ki do konca prvega polčasa nista prišli do pravega strela. V 44. minuti je Mertelj podal na bližnjo vratnico, kamor je vtekel Bohar. Slednji je žogo zavrnil proti Vršiču, a je žogo po njegovem strelu končala na tribuni, kjer so navijali Mlinarji.

Sončen začetek nadaljevanja tekme je prinesel tudi pritisk domačih in kmalu se je v lepi priložnosti znašel Fajić, ki pa je preveč preigraval, tako da je obramba Radomljanov žogo uspela izbiti. Na drugi strani je s strelom iz velike oddaljenosti poskusil Seferović, a je bil nenatančen. Rumeni so kmalu vzpostavili ravnotežje na igrišču in s pogumno igro na sredini prekinjali napade gostov. Odločno so zaigrali tudi v napadu in ogrožali vrata Handanovića.

V 53. minuti je z velike oddaljenosti vratarja Andrića poskusil presenetiti Hotić, a je popolnoma zgrešil cilj. Mariborčani so nato zaigrali nekoliko podjetneje in izkoriščali prostor na sredini, a zahvaljujoč nenatančnim podajam in zelo dobri igri Radomljanov v obrambi niso prišli do večjih priložnosti. Tavares je po dobri uri igre poslal predložek v kazenski prostor, kjer pa je bil prekratek Fajić. V nadaljevanju napada je isti napadalec prišel do strela iz obrata, Andrića pa je rešila prečka.

V 67. minuti je sodnik Kajtazović zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru Radomljanov pokazal na belo točko, prečka pa je še enkrat rešila Radomljane po strelu kapetana Tavaresa. Šest minut kasneje je bil po predložku s kota v skoku pred Handanovićem najvišji Kosec, a je nato napravil prekršek nad vratarjem. Igrišče je po vnovičnem nalivu postalo precej spolzko, zato so imeli igralci nekaj težav pri obvladovanju žoge. Vseeno je po lepem protinapadu v 80. minuti do strela z desne prišel Stoiljković, Handanović pa je žogo le uspel odbiti v kot. Kmalu za tem je po prestreženi žogi iz dvajsetih metrov sprožil Jakovljević, a je bil spet na mestu domači vratar.

Pet minut pred koncem srečanja je po podaji Vilerja z leve strani do strela z glavo prišel Zahović in žogo spravil mimo nemočnega Andrića. Radomljani so se v iskanju izenačujočega zadetka odprli in zaigrali napadalneje, tako da so imeli domači nekaj več prostora. Po enem od mariborskih napadov je zopet zadel Zahović in minuto pred koncem odločil zmagovalca. Napadi Radomljanov niso pojenjali in do strela je že v sodnikovem dodatku prišel Vuk, a je Handanović žogo ob bližnji vratnici ukrotil.

Nekaj trenutkov pred koncem tekme je po prodoru Vuka po desni strani svoj prvenec v prvi ligi vpisal Dušan Stoiljković, ki je zadel po odbiti žogi po podaji Vuka.

Radomljani so še enkrat več na igrišču pokazali srce, tako da kljub porazu iz ljudskega vrta odhajajo dvignjenih glav, borbeno predstavo pa so kronali z dvema zadetkoma v mreži aktualnih državnih prvakov. Za navijanje je potrebno pohvaliti tudi radomeljske Mlinarje, ki so celotno tekmo glasno vzpodbujali svoje ljubljence na igrišču. Verjamemo, da bo tako tudi v naslednjem krogu, ko v domžalski Športni park prihaja ekipa Rudar Velenja.

Maribor – Kalcer Radomlje 3-2 (1-1)

Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Rafael Ajdovec, Goran Mikača (pomočnika), Dragoslav Perić (četrti sodnik).
Delegat: Vlado Močnik
Zadetki: Balkovec 21. (ag), Zahović 85., 89.; Zavrl 18., Stoiljković 92.
Tavares (MB) je v 67. minuti iz enajstmetrovke zatresel prečko.
Opominjani: Ndiaye, Bohar, Viler.

Maribor: Handanović, Ndiaye (Hotić 46.), Mejač, Tavares (K), Vuklišević, Fajić (Zahović 78.), Vršič, Viler, Bohar (Mendy 68.), Arghus, Mertelj. Na klopi: Cotman, Sallalich, Zahović, Mendy, Hotić, Trajkovski, Rajčević. Trener: Ante Šimundža

Kalcer Radomlje: Andrić, Cankar, Balkovec (Jakovljević 77.), Zukić, Kosec, Snoj, Avbelj, Zavrl (K), Vuk, Seferović, Vrhunc (Stoiljković 68.). Na klopi: Draković, Stoiljković, Ciriković, Jakovljević, Cerar, Želko, Gvardjančič. Trener: Dejan Djuranović.

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: NK Kalcer Radomlje
Tagi