Radomljani dodobra namučili Mariborčane

V sredo zvečer je bil po dolgem času v Domžalah pravi nogometni praznik. Nogometaši Radomelj so se na domžalskem stadionu v osmini finala Slovenskega pokala pomerili z Mariborčani, katere pa so Radomljani dodobra namučili, saj so 70 minut sijajno parirali aktualnim državnim prvakom, ki so na koncu slavili s 4:1. Z dobro igro so nogometaši Kalcerja iz Radomelj potrdili, da so resni kandidati za preboj v prvo ligo.

Na stadionu ob Kamniški Bistrici, smo po dolgem času videli pravo nogometno vzdušje, za kar je poskrbelo okrog 1.500 gledalcev in domača navijaška skupina Mlinarji. Svoje pa so vsekakor pokazali nogometaši Radomelj, ki so se 70 minut izredno dobro upirali Mariborčan in se kot ekipa izkazala kot dostojen nasprotnik.

Za dodatno navdušenje med navijači poskrbel domači vratar Darko Brljak
Tekmo v Domžalah so nekoliko bolje začeli Radomljani, ki so v 5. minuti prvič zapretili, a je žogo pred Nikom Snojem še pravočasno odbil Arghus. Ker so Mariborčani ugotovili, da z Radomljani ne bo šale, so v drugi polovici prvega polčasa pritisnili na plin. V 28. minuti je mrežo Radomljanov iz razdalje zatresel Goran Cvijanovič po podaji Jean-Philippa Mendyja. Do konca prvega polčasa so Radomljani poskušali izid poravnati, a jim ni uspelo. Zelo dobro se je izkazal tudi domači vratar Darko Brljak, ki je malo pred koncem prvega polčasa, pred lastnim kazenskim prostorom pokazal svoje zmožnosti preigravanja in poskrbel za navdušenje na tribunah.

Janez Zavrl z glavo neovirano žogo spravil za hrbet nemočnega Jasmina Handanoviča
Na začetku drugega polčasa se je Mariborčanom ponudila priložnost za povečanje vodstva, a je Mendy po lepi podaji Fajića žogo poslal mimo leve vratnice. So pa svojo priložnost takoj zatem dobili in izkoristili Radomljani, ko je v kazenskem prostoru povsem neovirano do strela prišel Janez Zavrl in z glavo neovirano žogo spravil za hrbet nemočnega Jasmina Handanoviča. V 70. minuti je priložnost ponovno dobil in izkoristil Mendy, ko je po predložku Dejana Mezge iz kota z glavo zadel za rezultat 1:2.

Hatrick Jean-Philippa Mendyja
Prvi nosilec Mariborčanov Mendy, je sanje Radomljanov dokončno razblinil v 87. minuti, ko je povišal rezultat 1:3. Svoj hatrick na tekmi pa je z natančnim strelom v desni kot dosegel v 90. minuti in postavil končni izid 1:4.

S takšnimi predstavami bi se lahko Radomljani z Mariborčani pomerili že v naslednji prvoligaški sezoni
Aktualni državni prvaki so se morali izredno potruditi, da so strli trd oreh, ki so jim ga predstavljali Radomljani, ki so jim na koncu pošle moči. Lahko rečemo, da je bila tekma prava poslastica za navijače, saj so nogometaši Radomelj pokazali izredno kakovost in dodobra namučili Mariborčane. Če bodo Radomljani nadaljevali s takšnimi predstavami, bi se lahko z Mariborčani pomerili že v naslednji prvoligaški sezoni.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Miha Ulčar
Tagi