Prvo evropsko nalogo domžalski nogometaši opravili z odliko

1. krog UEL, Domžale - Balzan 1:0 (5:3)

Prva naloga na evropskem prizorišču je uspešno opravljena. Nogometaši Domžal so tudi na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij prišli do zaslužene zmage in tako s skupnih 5:3 pred 1648 gledalci izločili malteški Balzan.

Varovanci Simona Rožmana so imeli vse od samega začetka tekme igro povsem pod nadzorom, do prvega zaključnega strela pa so prišli gostje, a ta poizkus vratarju Sorčanu ni povzročal nikakršnih težav. Le nekaj trenutkov kasneje smo zabeležili odločilni trenutek tekme. Po lepi kombinaciji Adama Gnezde Čerina in Gregorja Sikoška je slednji z leve strani lepo podal pred vrata, kjer se je najbolje znašel Slobodan Vuk. 29-letni napadalec je z glavo matiral vratarja Naumovskega in tako poskrbel za vodstvo z 1:0.

“Izjemno sem vesel za fante, saj smo na obeh evropskih tekmah pokazali dovolj, da smo se uvrstili v naslednji krog. To je bil naš primarni cilj, prav tako pa sem zadovoljen z igro, ki se postopoma dviguje. Veseli me tudi dejstvo, da nismo prejeli zadetka. Obe tekmi smo v veliki večini igralnega časa imeli pod nadzorom, zagotovo pa imamo še veliko rezerv v naši igri. Ob napredovanju se moramo sprva malce poveseliti, saj gre za nov lep uspeh našega kluba, nato pa že zelo hitro poskrbeti za pripravo na nov izziv,” je dejal strateg domačih Simon Rožman, ki je Domžale v vsaj 2. krog kvalifikacij UEL popeljal še tretjo sezono zapored.

Nadaljevanje tekme ni ponudilo veliko razburjenja. Za domače so resneje poizkušali Senijad Ibričić, Matej Podlogar in mladi Žiga Repas, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, vendar pravega zaključka ni bilo. V 80. minuti je pri Domžalah debitantski nastop vpisal zadnji poletni novinec Sven Šoštarič Karič, ki je v igri nadomestil Podlogarja.

Na dveh tekmah proti ekipi Balzana so tako rumeni bojevniki dosegli pet zadetkov, povratno srečanje v domžalskem Športnem parku pa se je zaključilo z nedotaknjeno mrežo, kar je pred prihajajočim zgoščenim ritmom tekem zelo spodbudno: “Definitivno me zanima kompaktnost v fazi obrambe, oziroma to, kako se bomo odzivali tudi v tem delu igre. Na drugi strani mislim, da imamo dovolj kvalitete tudi v fazi napada. Žal mi je poškodbe Mattiasa Kaita, ki je moral predčasno končati tekmo, saj je prejel izredno močan udarec v glavo. Ko potegnemo črto pod obema tekmama, moramo biti z opravljenim zadovoljni, igralci pa si ob tem zaslužijo vse pohvale. V prihodnjih dneh nas čaka nadaljevanje peklenskega ritma, ampak prepričan sem, da bo naša ekipa temu kos.”

Naslednji evropski nasprotnik Domžal je švedski Malmo FF, ki je v uvodnem krogu s skupnim izidom kar 11:0 izločil Ballymena United, še pred četrtkovim domačim dvobojem pa Rumeno družino v nedeljo ob 20:10 v Stožicah čaka prvenstveni obračun z ljubljansko Olimpijo: “Želimo si nadaljevati s pozitivno serijo rezultatov. Časa za regeneracijo ne bo veliko, dvoboj z Olimpijo je namreč že pred vrati. Po tej tekmi bo časa dovolj, da se v naslednjih dneh nato optimalno pripravimo na Švede, za katere vemo, da so izredno kakovosten tekmec, proti kateremu bomo znova iskali veliko presenečenje,” je za konec povedal Rožman.

Besedilo: Nejc Berce / NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič / NK Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi