Prvi domači poraz Radomljank v sezoni

Derbi 19. kroga slovenske ženske nogometne lige se je odvil v radomeljskem Športnem parku, ko so v goste rumenim prišle igralke Pomurja. Tekma z malo priložnostmi je sicer postregla z dobrim nogometom, na koncu so minimalno zmago slavile gostje po golu Anje Prše.

Za Pomurke je v poštev prišla samo zmaga, saj bi se v nasprotnem primeru tudi teoretično izgubile možnost za naslov prvakinj. Žogo so imele več v posesti Radomljanke, a mimo razpoložene vratarke gostij Zale Meršnik niso mogle.

Edini gol na tekmi je padel v dvanajsti minuti srečanja po prekršku nad Špelo Kolbl. Prosti strel tik ob robu igrišča na desni strani, približno petintrideset metrov od vrat domačih, je izvedla Anja Prša, ki je poskusila z neposrednim strelom na gol. Vratarki Pii Božič je ob strelu ponagajalo tudi sonce, tako da je žoga nesrečno končala za njenim hrbtom.

Štiri minute po zadetku so se v lepi priložnosti znašle Radomljanke, ko se je po globinski podaji pred vratarko gostij znašla Barbara Kralj, a se je ob strelu izkazala Zala Meršnik. Odbito žogo je nato proti golu poslala Katarina Gadnik, a je Kaja Korošec uspela strel blokirati.

V drugem polčasu je do najlepše priložnosti prišla Sara Agrež, ki je po kotu in odbiti žogi streljala proti vratom, a je bila vratarka gostij na mestu. Mreži sta do konca tekme mirovali, tako da so se treh točk veselile gostje.

Radomljanke so tako po porazu padle na tretje mesto lestvice, skupaj s Pomurjem imajo enako število točk (40), igralke Olimpije pa so po zmagi nad Krimom (9-0) zasedle vrh lestvice z dvema točkama naskoka. Rumene v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Ljubljano h Krimu, nato pa jih v zadnjem krogu čaka še domača tekma z Olimpijo.

19. krog slovenske ženske nogometne lige
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0-1 (0-1)
Gledalcev:
 165
Strelka: Prša 12.
Opomina: Rozmarič, Česnik.
Sodniki: Borut Janžekovič (glavni sodnik), Jernej Flajšman, Lovro Mileta (pomočnika).
Delegat: Žiga Dobrun.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Božič, Klopčič (Kumalić 46.), Jerina (Vrhovnik 61.), Agrež, Golob, Gadnik (K) (Vodušek 68.), Vindišar (Kuštrin 61.), Križaj, Kralj, Ulbin, Milović (Predanič 36.). Na klopi: Jagarinec, Shaqiri. Trener: Gregor Mohar.
ŽNK Teleing GMT Beltinci: Meršnik, Rozmarič, Korošec, Prša (K), Šiftar, Česnik, T. Nemec, Makovec, Zajmi, Kolbl (Žolek 18.), Šoronda (Sok 59.). Na klopi: Nemet, N. Nemec. Trenerka: Nuša Ladinek.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore

Tagi