Prvega ne pozabiš nikoli

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo po reprezentančnem premoru znova aktivna na drugo septembrsko nedeljo, ko bo niz zmag skušala podaljšati v Ajdovščini.

Radomljanke so v uvodu letošnje sezone že gostovale v prestolnici burje, saj so avgusta ekipo Primorje Gaia Naturelle premagale v četrtfinalu Ženskega pokala Pivovarna Union. Četa trenerja Aljaža Gornika bo skušala na Primorskem podaljšati uspešno serijo in bo napadala tretjo ligaško zmago.

Rumenosrčna zasedba je pred reprezentančnim premorom premagala ŽNK Cerklje, v golu katerih je končalo osem žog. Gorenjsko mrežo je zatresla tudi Lori Škulj, ki se je tako razveselila prvenca v članskih tekmovanjih NZS: »Vesela sem, da se dosegla ta mejnik in svoj cilj, ki sem si ga zadala za to sezono. Seveda je ciljev še nekaj, je pa to dobro za začetek. Vesela sem prvega zadetka.«

Članska ekipa je v sezono 2022/23 zakorakala s tremi zmagami. »To kaže tudi na naše pripravljalno obdobje. S prvimi tremi tekmami smo opravile tako, kot smo si zadale. Tako moramo nadaljevati. Ne bo lahko, če bomo nadaljevale konkretno, kot smo tudi pričele, se lahko nadejamo dobre sezone,« je optimistična Lori.

»Vidi se, da je nivo drugačen. Igralke so starejše, igrajo bolj agresivno, so agresivnejše in hitrejše. Hitro se lahko vse spremeni, vedno je potrebno biti pripravljen ob nasprotnici. Skušam narediti tako, kot najbolje znam,« po poletnem prestopu med članske nogometašice pravi bočna igralka.

Lori, ki je rumeni dres prvič oblekla v sezoni 2017/18, si v nadaljevanju želi karseda veliko zmag in novih zadetkov.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

Tagi