Prva zmaga je doma!

Z rezultatom 40:23 so Domžalski Tigri prišli do prve letošnje zmage v 2. diviziji avstrijske lige ameriškega nogometa. Tekma je bila neverjetna in napeta do zadnje minute. Gosti so skozi celoten čas poizkušali ustaviti Tigre in jih dohiteti, a jim naš napad in obramba tega nista dovolila!

S pričetkom tekme ob 14. uri, se je pričel boj za prvo zmago v letošnjem letu. Z napadom so pričeli Avstrijci, a niso bil preveč uspešni, uspel jim je strel na gol za 3 točke (0:3). Tigri hitro odgovorijo z izvrstnim napadom, ki se konča s tekom Žiga Erčulja v končno cono (7:3). S tem je bila prva četrtina končana. V drugo četrtino obe ekipi stopita zagnano. Avstrijci, nekaj več kot minuto pred polčasom, povedejo s tekom za 2 jarda (7:10). Tigri pa mirno odigrajo zadnji napad pred polčasom. V nekaj premišljenih akcijah pridejo pred končno cono, kjer Devin Lee poda Lanu Bajcu za vodstvo, Matej Koletnik uspešno zaključi s strelom na gol za dodatno točko (14:10).

Drugi polčas se prične z neuspešnim napadom in nezaključenim strelom na gol za Tigre. Avstrijci napako izkoristijo in zadnjič pridejo v vodstvo (14:17). Domžalčani so bili daleč od predaje, motivacija je narasla in igra se jim je odprla. Za ponovno vodstvo Tigrov poskrbi Devin Lee, s tekom v končno cono (20:17). Za povečanje vodstva in dodaten dvig moči poskrbi Miha Hrovat s prvo prestreženo podajo v sezoni. Napad domačih izkoristi priložnost in s podajo Leeja na Luka Kruljca v končno cono, se Tigrom poveča prednost (27:17). Avstrijci v zadnji četrtini še zadnjič pridejo do točk, s tekom v končno cono, ki pa niso dovolj za vodstvo. Predzadnji udarec Avstrijcem zada Žiga Erčulj s tekom za 70 jardov (33:23). Tigri pa so še kar neustavljivi. Piko na i za zmago dodata še Devin Lee, z neverjetnim tekom čez celotno igrišče, ter Matej Koletnik s strelom na gol, za povečanje prednosti in končni rezultat (40:23).

 

Naslednja tekma Tigre čaka v gosteh, v nedeljo 2. 6. 2018, proti Schwaz Hammers. Povratna tekma, kjer bodo Tigri lovili prvo zaporedno zmago. Nato pa se Domžalčani vračajo nazaj domov, gostili bodo Graz Giants Division 2. ekipo, proti kateri so Tigri kljub porazu ob prvem srečanju pokazali, da so izredno sposobni in trdoživi.

Tako se vidimo 10. junija ob 14. uri v Športnem parku Domžale. Pripeljite prijatelje in skupaj pridite podpret naše fante v boju za zmago!

Avtor: Domžale Tigers; Foto: Domžale Tigers

Tagi