Prva liga je bila korak naprej, ne nazaj

Za mnenje o poteku priprav, tekmi proti Roltek Dobu in še čem, smo povprašali vratarja Vjekoslava Andrića, ki je na pripravljalnih tekmah proti Celju, Triglavu in Roltek Dobu med vratnicami stal vseh 270 minut, prejel pa je sedem zadetkov.

"Priprave potekajo odlično. Veliko delamo na fizični moči, kar nam je po mojem mnenju tudi manjkalo v prejšnji sezoni. To pa je seveda osnova za nogomet. Na tekmah sicer delujemo utrujeni, a bo po začetku ligaškega tekmovanja tempo treningov tudi nižji, kar bo prineslo tudi svežino v igri. Mislim, da bomo do prve tekme v Veržeju maksimalno pripravljeni. " je Vjekoslav odgovoril na vprašanje, kako ocenjuje priprave na novo sezono. Nova drugoligaška sezona se nezadržno bliža, tekma proti Farmtech Veržeju bo namreč že v soboto 8. avgusta.

"Lanska sezona v prvi ligi nam je pustila veliko izkušenj, poleg tega pa je ostalo dosti igralcev iz lanske sezone, tako da se lahko iztrži še veliko. Prva liga je bila korak naprej, ne nazaj." pa sezono v prvi ligi ocenjuje še ne 23-letni čuvaj mreže, ki je v prejšnji sezoni 23-krat branil mrežo Kalcer Radomelj.

Glede tekme proti Roltek Dobu pa je povedal: "Na tokratni tekmi se je dogajalo veliko napak na eni in drugi strani. Za gledalce je bila to super tekma, saj so videli devet zadetkov, za nas pa ne ravno, saj se nogomet igra zaradi rezultata. Vseeno je šlo za pripravljalno tekmo in mislim, da bomo na ligaških tekmah veliko bolj pripravljeni kot danes."

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Lado Vavpetič
Tagi