Proge za Mekinjski kros po čistilni akciji Calcita nared

Organizacijska ekipa 2. Mekinjskega krosa, ki bo na sporedu v soboto, 12. aprila, dirka pa bo uvodna na koledarju slovenskega pokala v gorsko kolesarskem krosu, se že pridno pripravlja, največ težav pa jim je v zadnjih dneh in tednih povzročala proga. Februarska vremenska ujma ji namreč ni prizanesla in jo močno poškodovala, vendar se člani Calcit Bike Teama niso predali. Organizirali so čistilno akcijo v gozdu, ki je bila zelo uspešna.

»Vsekakor moram reči, da smo v teh dneh v gozdu na sami progi imeli veliko dela. Pospravljali smo 14 dni, v sredo smo naredili še tiste zadnje večje posege, ki so bili ključni za samo izvedbo dirke. Proga je bila res povsem uničena oziroma prekrita s polomljenimi drevesi, po prvem pregledu le-te pred tremi tedni, smo razmišljali celo o premiku tras tekmovanja. Po včerajšnjem dnevu, ko smo dokončno združili moči tako nečlani kot člani kluba, na koncu se nas je zbralo vsaj 15, se je pokazalo, da je bila odločitev, da smo obdržali trase pravilna,« je povedal direktor dirke Primož Babnik.

»Nujno je treba omeniti, da smo obdržali vse tri trase, torej od mlajše do najstarejše oziroma elite kategorije. Trase prog so bile res popolnoma blokirane in je to, kar smo naredili v zadnjih dveh tednih in skupaj v teh dneh, zares velik podvig. Urejene in pospravljene so torej največje zadeve, sedaj v teh tednih pred tekmo sledijo še popravki, stalen nadzor nad dodatnimi lomi dreves in seveda končna priprava, ki bo potekala tisti teden pred tekmo,« je zadovoljno zaključil Babnik in dodal, da je bilo veliko dela opravljenega že v prejšnjih dveh tednih, ko so bili na delu gozdarji, na klubski čistilni akciji pa so calcitovci urejali večje dele proge. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so pomagali, in pohvalil brezhibno delo.

Trening na progi je zaradi izrednih razmer, ki so posledica žledu v preteklem obdobju, strogo prepovedan. Gozdarji bodo namreč opravljali delo v gozdu in bi jim morebitna prisotnost kolesarjev na progi onemogočala varno delo. Posledično bi lahko Zavod za gozdove Kamnik dirko tudi prepovedal. Tako bodo pred dirko trije uradni treningi: v sredo, 9. aprila, od 17.00 do 18.30, v petek, 11. aprila, od 17.00 18.30 in v soboto, 12. aprila, od 12.00 do 12.30.

Avtor: Calcit Bike Team; Foto: Primož Babnik
Tagi