Priprave so se začele, Dejan Gerić končal

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale se je včeraj ob 9:00 zbralo v Športnem parku v Domžalah. Po pozdravu in kratkem sestanku s strokovnim vodstvom so nogometaši ob 10:00 že opravili prvega od 75-tih treningov v 50-tih dneh, kolikor jih je ostalo do začetka spomladanskega dela sezone.

Na igrišču z umetno travo v Športnem parku v Domžalah je pod vodstvom Stevana Mojsilovića, Mileta Stankovića in Filipa Filipovskega vadilo 28 nogometašev. Liridon Osmanaj, Darko Topić in Jaka Ihbeisheh so trenirali po posebnem programu, saj po poškodbi še vedno čutijo bolečine. Manjkali pa so Žiga Kous, ki poškodbo stegenske mišice celi na terapijah v Lenartu, ter Nejc Vidmar in pomočnik trenerja Luka Elsner, ki sta ob dovoljenju kluba za nekaj dni podaljšala dopust. Ekipi se bosta predvidoma priključila v ponedeljek.

Uvodni dan priprav so se igralci spoznali tudi s prvim novincem Nogometnega kluba Domžale v letošnjem zimskem prestopnem roku. Charis Kostakis je uvodni trening, kljub temperaturi le nekaj stopinj nad ničlo, nekoliko presenetljivo opravil v kratkih hlačah (za podobno potezo sta se odločila le še Ivan Knezović in Tobias Mencigar, ki danes praznuje svoj 18. rojstni dan). 22-letni Grk je s pogoji in namestitvijo izjemno zadovoljen, več o njem in njegovih ciljih pa sledi v kratkem pogovoru, ki ga bomo objavili v naslednjih dneh.

Začetek priprav na spomladanski del sezone je obenem poskrbel tudi za konec poklicne nogometne poti dosedanjega igralca Domžal Dejana Gerića. 24-letni Radomljan se je odločil, da prekine pogodbo z Nogometnim klubom Domžale in se umakne iz profesionalnega nogometa. Nogometni klub Domžale Dejanu želi veliko sreče na novi poklicni poti.

  

Domžalčani bodo vse do 22. februarja trenirali dvakrat dnevno, z izjemo nedelj, ki so namenjene počitku (to ne velja za nedeljo 13.1.). Odigrali bodo pet težjih prijateljskih tekem, ki bodo na sporedu ob sobotah. Trenutno so dogovorjene štiri: 26.01. Lokomotiva Zagreb (Hrvaška), 02.02. Austria Klagenfurt (Avstrija), 09.02. TSV Hartberg (Avstrija) in 16.02. Rudeš Zagreb (Hrvaška). Dvakratni državni prvaki se bodo pomerili tudi z nekaterimi okoliškimi nižjeligaškimi ekipami, tekme pa bodo odigrane med tednom.

Tekst: Grega Krmavnar; Foto:Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)

 

Tagi