Prigarana zmaga Helios Sunsev proti Rogaški

Po nekaj slabših tekmah so Helios Sunsi v drugem polčasu obračuna proti Rogaški le pokazali pravi obraz in po preobratu prišli do pomembne zmage v Ligi ABA 2. Pašajlić, Besedić in Gajić so poskrbeli za drugo zmago v jadranskem tekmovanju, Rogaška je padla s 66:58.

Začetek ni bil obetaven. Milo rečeno. Le 23 doseženih točk v prvem polčasu, in s tem zaostanek s 33:23, je pravzaprav kazalo še na en slab dan Sunsev, ki pa so očitno med polčasom le streznili svoje glave. Po glavnem odmoru smo na parketu domžalske športne dvorane gledali tisto, kar bi si želeli na vsaki tekmi, borbenost, nepopustljivost, energijo in boj za vsako žogo!

Po zaostanku z 38:28 v 23. minuti tekme je sledilo domžalskih 11:0, za kar sta poskrbela Jure Besedić in Miha Fon. Stefan Mijović je sicer s trojko poskrbel za vodstvo Rogaške pred zadnjimi desetimi minutami (46:45), a so se Sunsi vseeno prebudili in obetala se je napeta končnica.

Prvič je po popolnem preobratu zadišalo dobre tri minute pred koncem, ko je Miroslav Pašajlić zadel trojko za 59:52, a so se gostje minuto pred koncem približali le na štiri točke zaostanka (62:58), imeli pa so še napad. Tega so k sreči zapravili, vse skupaj pa je z dvema prostima metoma zapečatil Besedić za pomembno zmago s 66:58.

Miroslav Pašajlić je tekmo končal pri 21 točkah in 4 podajah, Jure Besedić je dodal 13 točk in 5 skokov, dvojni dvojček pa je uspel nepopustljivemu Nikoli Gajiću z 12 točkami in 10 skoki. Prvi strelec Rogaške je bil Stefan Mijović s 14 točkami.

Nikola Gajić

Jovan Beader, trener Helios Sunsov: “Zelo pomembna zmaga za nas, rabili smo jo kot sahara vode! Psihološko smo bili v težki situaciji, kar se je poznalo v prvem polčasu, ko smo dosegli le 23 točk. V drugih 20 minutah smo končno pokazali pravi obraz in karakter, zadeli nekaj pomembnih metov, predvsem pa odlično odigrali v obrambi. Upam, da bomo hitro uigrani tudi z novincem Nikolićem, ko pa se v naslednjih dneh vrnejo še nekateri poškodovani, bomo končno spet pri normalnem treningu in posledično pravem ritmu igre.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Večji del tekmo smo igrali dobro in nekako je že dišalo po naši zmagi, potem pa se je zgodilo tisto, česar sem se najbolj bal. Zmanjkalo je energije in s tem posledično tudi koncentracije. Enostavno z rotacijo le sedmih igralcev nismo uspeli zdržati do konca, tako da gredo Heliosu čestitke za zmago.”

V “prazničnem” tednu Domžalčane čaka še ena pomembna domača tekma, saj v soboto, v 4. kolu Lige Nova KBM, v goste prihaja ekipa Šentjurja, ki jo vodi naš “državni prvak” Jakša Vulić. Vabljeni!

Liga ABA 2, 6. kolo (Domžale, 31. 10. 2018)

Helios Suns – Rogaška 66:58 (10:13, 13:20, 22:13, 21:12)

Helios Suns: Pašajlić 21, Gajić 12 (10 sklokov), Klavžar, Fon 11 (6 skokov), Durnik, Močnik (5 podaj), Jogan, Nikolić 2 (9 skokov), Besedić 13 (5 skokov), Prepelič, Strel, Šalić 7
Rogaška: Kosič 7, Davis 7 (5 skokov, 7 podaj), Božak, Mijović 14, Čevizović, Šantelj 10 (8 skokov), Bilić, Pajić 9 (8 skokov), Tomić 6 (7 skokov), Knežević, Vašl 5

Avtor: KK Helios Suns; Foto: Gašper Papež

Tagi