Pričetek prvega kampa KK Helios Suns

V hali komunalnega centra Domžale so včeraj pričeli s 4-dnevnim košarkarskim kampom KK Helios Suns, ki se ga udeležuje 5 tujih košarkarjev. Na kampu v Domžalah se bodo preizkusili trije NCAA igralci Malcolm Hawkins, Austin Bragg in Kyle Casey, domači kandidat Matic Sirnik, Miloš Miljković iz Srbije ter Ramo Rizvić iz Bosne in Hercegovine. Po kampu bo znano, kdo izmed njih se bo pridružil ekipi Helios Suns.

Danes v torek, 26. avgusta, bodo kandidati zaigrali na prijateljski tekmi s Slovanom, v sredo, 27. avgusta, pa se bodo preizkusili na tekmi s Šenčurjem. Medtem bo trener Gregor Hafnar preizkušal njihove taktično tehnične sposobnosti, izvedli bodo nekaj testiranj s kondicijskim trenerjem Klemnom Zaletelom, sicer pa bodo košarkarski treningi potekali dvakrat dnevno. Po dveh prijateljskih tekmah se bo trener Hafnar skupaj s sodelavci odločil, koliko igralcev in katere izmed njih bo izbral za dopolnitev domače ekipe kluba Helios Suns, so v sporočilu za javnost zapisali v KK Helios Suns.

Novi trener Gregor Hafnar je ob začetku kampa povedal: »Vesel sem, da smo v klub pripeljali mlade, kvalitetne in raznolike igralce. Pri kandidatih bo potrebno presoditi veliko dejavnikov, od tehnike do fizične pripravljenosti, sloga in drugih osebnostnih značilnosti. Pri ameriških kandidatih je potrebno tudi videti, kako se znajdejo v evropskem načinu igranja, ki je nekoliko bolj timski kot način igranja v Ameriki. V nekaj dneh nas čaka veliko dela, upam da bomo na koncu zadovoljni.«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KK Helios Domžale
Tagi