Pred vrati MITROPA POKAL 2019 in TAJFUN CHALLENGE

Na Šahovski zvezi Slovenije je v četrtek, 24. maja 2019, potekala novinarska konferenca, na kateri so spregovorili o največjem šahovskem dogodku v Sloveniji v letošnjem letu, ki bo potekal od 27. maja do 4. junija v Radencih, to je MITROPA POKAL 2019.

Na konferenci so poleg novinarjev in organizatorjev sodelovali predsednik ŠZS, dr. Milan Brglez, podpredsednica ŠZS Darja Kapš, ki je tudi moderirala srečanje z novinarji,  prva deska moške ekipe velemojster Matej Šebenik, prva deska ženske zasedbe velemojstrica Laura Unuk ter selektor članske reprezentance Matjaž Mikac.

Laura  je poudarila, da ima slovenska ženska reprezentanca ob dobri igri možnost, da se povzpne celo  na prvo mesto. V njej so mlade igralke, željne težkih spopadov. Sicer pa bo na MITROPA 2019 nastopalo 10 moških ekip (Avstrija, Češka, Francija, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Slovaška, Švica in Slovenija), na ženskem turnirju pa vse omenjene države razen Nemčije. Odmeven srednjeevropski turnir bo tudi lepa promocija za šahovsko igro v Sloveniji, partije bodo  namreč neposredno prenašali prek chess results, hkrati pa bo tudi prikaz turistične ponudbe  Slovenije.

Na pogovoru z novinarji je bil omenjen veliki turnir v pospešenem šahu TAJFUN CHALLENGE, ki bo potekal v soboto, 25. maja 2019 v prostorih ŠZS na Bravničarjevi 13 v Ljubljani, organizira pa ga Šahovsko društvo Domžale Tajfun. Pred prijavljenih je 45 šahistov, med njimi kar šest velemojstrov, na čelu z najboljših slovenskim  šahistom, Domžalčanom Lukom Leničem in Hrvatom Mladenom Palcem. Igral bo tudi velemojster Matej Šebenik. Naj ob tem omenimo, da bo v soboto potekala tudi dobrodelna simultanka v Ankaranu, ki jo bo odigral, sicer državni reprezentant, velemojster Jure Škoberne.

Avtor:  Jože Skok; Foto: Šahovska zveza Slovenije

Tagi