Pred vrati je 7. dobrodelni pohod na Sv. Primoža

Tudi letos bo ekipa Modrih novic v sodelovanju s partnerji in podporniki projekta že sedmo leto zapored organizirala dobrodelni pohod na Sv. Primoža nad Kamnikom.

Poleg vseh pozornosti, ki so jih naši zvesti pohodniki že vajeni (majica, malica, zabava, torta velikanka), smo letos pripravili še nekaj presenečenj, tako da bomo skupaj spet uresničili naš slogan Dobra volja, dobra družba, dober namen. Prav slednje pa je tudi najbolj pomembno – vsa sredstva, zbrana s prijavninami pohodnikov, so letos namenjena društvu ASPI, ki v Domžalah vodi prvi in edini Center za mladostnike in odrasle z avtizmom v Sloveniji.

Ker morajo v društvu za izvajanje programa del sredstev priskrbeti s pomočjo sponzorstev in donatorstev, smo se v ekipi Modrih novic odločili, da bodo letošnja zbrana sredstva na Dobrodelnem pohodu na Sv. Primož namenili prav njim oziroma njihovem delovanju. »Vsaka finančna injekcija nam ogromno pomeni. Predvsem ker s tem našim uporabnikom damo okolje, v katerem se počutijo varne in sprejete, kjer so slišani in jih nihče ne obsoja. Mi smo tukaj za njih in ta denar nam bo v veliko pomoč, da bomo sploh lahko nadaljevali z našim programom pravi Teja Oblak, predsednica društva ASPI.

Vsi tisti, ki se pohoda ne morejo udeležiti, pa lahko pomagajo tudi drugače – pred OŠ Venclja Perka bo namreč do konca tedna stal zabojnik, v katerega lahko kdorkoli odloži star papir, Podjetje Količevo Karton pa bo za vsako zbrano tono starega papirja društvu ASPI namenilo 65 evrov

Da pa pohodnice in pohodniki ne bodo samo hodili, smo poskrbeli za številna presenečenja in dogajanje ob začetku, na poti, predvsem pa na vrhu. Na vznožju Sv. Primoža vas bo prebudila dišeča kavica, za bolj strumen korak se boste posladkali z rogljički. Ekipa G-rega bo pripravila otroško animacijo, lahko pa vam povemo tudi skrivnost, ki bo pomagala kot spodbuda najmlajšim – na vrhu otroke čaka čisto prava medalja in slikanje z maskoto Mihcem. Malce starejši, a vseeno mladi po srcu, se bodo lahko zavrteli ali pa samo zapeli z našimi izvajalci: Klapo Sidro in Ansamblom Jureta Zajca. Seveda tudi letos ne bo manjkala torta velikanka.

Tokratni dobrodelni pohod Modrih novic je že sedmi po vrsti. Ker revijo brezplačno prejemajo gospodinjstva v petih severno ljubljanskih občinah, so tudi sredstva, zbrana na pohodu, vsako leto namenjena organizaciji v eni izmed teh občin – tako smo prvo leto zbranih 1404 evrov namenili Centru za socialno delo Kamnik, drugo leto 2326 evrov Zvezi prijateljev mladine Domžale, tretje leto 2384 evrov Medobčinskemu društvu Sožitje Mengeš, četrto leto 2770 evrov Šolskemu skladu OŠ Komenda-Moste, peto leto 2815 evrov Šolskemu skladu OŠ Trzin in Vrtca Žabica Trzin ter lani 2936 evrov društvu Makadam iz Kamnika.

»Veseli smo, da se našega pohoda na Sv. Primož vsako leto udeleži več pohodnikov in pohodnic, predvsem pa smo ponosni, da nas nekateri udeleženci podpirajo že od prvega pohoda dalje. Po lanskem zelo slabem vremenu nas letos čaka lepa sončna sobota, tako da se že veselimo prijetnega, z dobrodelnostjo in zabavo prežetega dne pravijo člani organizacijske ekipe Modrih novic in vas vabijo, da ta dan preživite v njihovi družbi.

Za vse aktualne informacije spremljajte naš FB profil!

Avtor: Modre novice; Foto: Modre novice

Tagi