Pred nadaljevanjem sezone je Sunse okrepil Igor Tratnik

Domžalčani pred začetkom Lige Nova KBM za prvaka dobivajo okrepitev na položaju krilnega centra; dres Helios Sunsov bo po enem desetletju ponovno oblekel 29-letni Igor Tratnik, ki je v dosedanjem delu sezone nosil dres Petrol Olimpije.

207 cm visok košarkar bo zaostril konkurenco pod obročema, predvsem pa predstavlja profil košarkarja, ki so ga Domžalčani letos močno pogrešali.  Svojo košarkarsko pot je Tratnik sicer začel v Grosuplju, v Domžalah pa pa smo ga spremljali med leti 2007 in 2009. Po igranju na Islandiji in v Španiji je v zadnjih sezonah igral na slovenskem prvoligaškem prizorišču, bil predlani v dresu Zlatoroga tudi MVP lige, v lanski sezoni pa se je z Ljubljančani veselil naslova državnih prvakov.

Letos je 29-letnik v Ligi Nova KBM v povprečju dosegal 8,3 točke ter 3,0 skoka na tekmo. Manjšo vlogo je imel v evropskih tekmovanjih, kjer je dosegal po 2,0 točke in 1,4 skoka na tekmo. Po prekinitvi sodelovanja z Olimpijo, se bo Tratnik že nocoj pridružil treningu Domžalčanov, dres Helios Sunsov pa bo nosil vsaj do izteka letošnje sezone.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Veseli nas, da smo uspeli do konca sezone priključiti igralca, ki ga dobro poznamo in bo s svojo raznovrstnostjo in izkušnjami gotovo dobra okrepitev pod koši, kjer nam je doslej manjkalo nekaj prepotrebne širine. Pričakovanja pred drugim delom sezone se s tem ne spreminjajo. Čaka nas ogorčen boj na vsaki tekmi do končnice, pred katero si želimo pripraviti čim boljše izhodišče.”

Avtor: Helios Suns; Foto: Helios Suns

 

Tagi