Praznik ženskega nogometa v Domžalah

V petek, 20. oktobra je v domžalskem Športnem parku potekal Festival ženskega nogometa v Domžalah, kjer se je zbralo okoli 100 deklet, ki so se preizkusila v nogometnih veščinah. Češnja na torti pa je bila večerna kvalifikacijska tekma ženskih reprezentanc Slovenije in Češke, na kateri je sodelovalo pet Radomljank.

V Domžalah je bilo veselo že ves dan. Ženska A reprezentanca je nestrpno pričakovala kvalifikacijski obračun proti Češki za nastop na svetovne prvenstvu 2019, pred tekmo pa je na ploščadi pred stadionom potekal Festival ženskega nogometa. Okoli 100 deklet se je preizkusilo v igranju nogometa, mnoge od njih pa so se prvič srečale s tem najhitreje razvijajočim se ženskim športom. Pod budnim očesom trenerk in trenerjev ŽNK Radomlje so se dekleta preizkusila v vseh nogometnih prvinah, kot so vodenje žoge, podaje, streli na gol in podobno. Za nogomet se je navdušilo lepo število deklet, nekatera pa se bodo pridružila treningom v ŽNK Radomlje.

Ob 18h pa so na igrišče stopile še reprezentantke Slovenije in Češke, ki so odigrale kvalifikacijsko srečanje v skupini 5 za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo leta 2019 potekalo v Franciji. Selektor Damir Rob je v člansko reprezentanco vpoklical pet Radomljank, od prve minute pa so na tekmi zaigrale Zala Kuštrin, Ana Milović in Barbara Kralj, ki je tudi nosila kapetanski trak. Za prvi dve je bil to tudi prvi nastop v članski reprezentanci, prav tako pa je svoj krstni nastop za člansko reprezentanco dočakala tudi Katarina Gadnik, ki je v igro vstopila v nadaljevanju, medtem ko je vratarka Pia Božič srečanje spremljala s klopi za rezervne igralke. Tekma se ni razpletla po željah navijačic in navijačev slovenske reprezentance, ki se jih je v Domžalah zbralo koli 1300. Čehinje so obračun dobile z 0-4 (0-2), a rezultat ni vplival na razpoloženje na tribuni.

Hvala vsem trenerkam, trenerjem, dekletom, staršem in drugim prostovoljcem, ki so nam pomagali pri organizaciji tekme. Prav tako hvala tudi Nogometni zvezi Slovenije in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, ki so nam zaupali tudi organizacijo prireditve.

Več fotoutrinkov s Festivala ženskega nogometa si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore
Tagi