Praznik nogometa v Domžalah

Domžalski Športni park že dolgo ni imel takšne kulise, kot včeraj. 2500 gledalcev, odlično navijanje Mlinarjev in Green Dragonsov ter pet zadetkov. Na žalost so krajši konec potegnili Radomljani, Olimpija pa je dosegla drugo zmago v prvenstvu.

Začelo se je sanjsko; že v 3. minuti je Cankar poslal predložek z desne strani in na daljši vratnici našel Avblja, ki je nato zadel z močnim strelom "iz prve". Zmaji so po uvodnem šoku pritisnili na vrata domačih, a si niso uspeli priigrati omembe vredne priložnosti. Radomljani so se po četrt ure igre le otresli pritiska gostov, najlepšo priložnost za povišanje rezultata pa je imel Cerar, ki je z osmih metrov, nekoliko z desne strani, žogo z levico poslal v gol avt. Domači so s kombinatorno igro v napadu vseskozi iskali priložnost za povišanje rezultata, kar je vnašalo kar nekaj nemira v obrambo gostov. Ti so si priigrali dve priložnosti v 34. in 35. minuti, ko sta srečo poskusila Omladič in Šporar. Strel prvega z glavo je Draković zanesljivo ujel, Šporar pa je bil nenatančen.

Izenačenje je prišlo v 40. minuti, ko je Šporar prodrl po desni strani, podal v sredino do Rodića, ta pa je iz obrata načel mrežo domačih. To je bil tudi rezultat prvega polčasa, ki je postregel z dobro predstavo na igrišču in odličnim vzdušjem na tribuni.

Na začetku drugega dela igra je Djuranović v igro poslal Lidjana, ki je zamenjal Jakovljevića. Olimpija je odločneje krenila proti domačim vratom, kar se jim je obrestovalo v 51. minuti. Cankar je napravil prekršek nad Kapunom približno 20 metrov od vrat Drakovića. Udarec je izvedel Omladič in neubranljivo zadel ob desni Drakovićevi vratnici. Olimpija je po vodilnem zadetku dobila krila in bi nekaj minut kasneje lahko vodila z dvema zadetkoma razlike, a se je po strelu Šporarja izkazal Draković. Radomljani se niso predali in iskali gol priključitve. Tako je v 61. minuti s strelom poskusil Stoiljković, a je bil Šeliga na mestu. Na drugi strani je z glavo poskusil Mitrović, domači vratar pa je žogo odbil.

Šporar se je v 71. minuti znova vpisal med podajalce, potem ko je prodrl po levi strani in s povratno žogo zaposlil Bajrića, ki je žogo poslal pod prečko v mrežo. Po izdatnejšem vodstvu so se Zmaji osredotočili na to, da tekmo mirno pripeljejo do konca. Uspelo pa jim je še četrtič zadeti, potem ko je povratno podajo Omladiča izkoristil Vukčevič. Do konca tekme se rezultat kljub dvema poskusoma Šporarja ni več spremenil. Radomljani so igrišče še četrtič zapustili sklonjenih glav, naslednja priložnost za iskanje prvoligaških točk pa bo v nedeljo, ko odhajajo v Novo Gorico, ki je prav tako še brez točke v letošnjem tekmovanju Prve lige Telekom Slovenija.

Praznik nogometa je na žalost zasenčilo tudi nekaj neljubih dogodkov. Med tekmo je tako s ceste na atletsko stezo priletela zelena dimna bomba, v drugem polčasu pa je nad domače navijače prav tako s ceste nekdo poslal signalo raketo, ki je na srečo končala na strehi nad njimi. Po tekmi so igralci Olimpije ugotovili, da so jim vlomili v garderobo, kjer so jim pobrali njihove telefone, denarnice in športno opremo. Po poročanju RTV Slovenija se je neuradno izvedelo, da je šlo za delo njihovih lastnih navijačev, ki pa so se distancirali od dogodka. Vsekakor pa je prav, da se pred obtoževanjem kogar koli počaka na uradno policijsko poročilo.

Kalcer Radomlje – Olimpija Ljubljana 1-4 (1-1)
Gledalcev: 2500
Strelci: Avbelj 3.; Rodić 40., Omladič 52., Bajrić 71., Vukčević 80.
Opominjani: Zukić, Rems, Cankar; Mitrović.
Sodniki: Mitja Žganec (glavni sodnik), Janez Lunežnik, Mitja Podobnik, Janez Bezjak, Dejan Balažič (pomočniki), Miran Bukovec (šesti sodnik).
Delegat: Janko Kodarin.

Kalcer Radomlje: Draković, Jakovljević (Lidjan 46.), Rems, Zukić, Cankar, Zavrl (K), Snoj, Avbelj, Stoiljković, Cerar (Vuk 59.), Vrhunc (Seferović 76.). Na klopi: Balažič, Želko, Ciriković, Gvardjančič. Trener: Dejan Djuranović.

Olimpija Ljubljana: Šeliga (K), Jović, Rodić (Burgić 67.), Matić, Šporar (Đurković 86.), Valenčič (Vukčevič 61.), Delamea Mlinar, Omladič, Kapun, Bajrić, Mitrović. Na klopi: Ivačič, Božič, Jurčevič. Trener: Darko Karapetrović.

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Lado Vavpetič
Tagi