Poteka 24 ur Sv. Primoža »Go pa Do«

Na priljubljeno izletniško točko nad Kamnikom, Sv. Primož se je včeraj popoldne ob 17. uri, zgrnilo več kot 100 pohodnikov, katerih cilj ni samo enkrat osvojiti to izletniško točko, temveč, da v štiriindvajsetih urah opravijo čim več vzponov. Poteka namreč 24 ur Sv. Primoža – 2014. Po domače oziroma kot pravijo v svojem žargonu redni pohodniki k Sv. Primožu: »24 ur Go pa Do«.

Tega izziva se je lotil tudi naš sodelavec Janez Ravnikar, ki nam je danes zjutraj poslal nekaj fotografij od tega vztrajnostnega projekta. Sam je do sedaj opravil že štiri vzpone. Kot nam je še povedal, pa želi skupaj opraviti vsaj šest vzponov v štiriindvajsetih urah.

Start je bil včeraj v petek, 9. maja 2014, ob 17. uri pri vratarnici Calcit. Vmesni in končni cilj pa je v okrepčevalnici Sv. Primož. Zaključek projekta bo danes v soboto, 10. maja 2014, ob 17. uri, ko bodo razglasili rezultate in podelili medalje najboljšim trem v ženski in moški konkurenci.

Kot pravijo organizatorji, lahko vsak udeleženec opravi poljubno število pohodov, ki jih mora vsakokrat vpisati v knjigo na kontrolnih točkah (vratarnica Calcit in okrepčevalnica Sv. Primož). V primeru, da udeleženec opravi vsaj 6 pohodov v 24. Urah, si lahko le-te prišteje v skupno letno število pohodov na Sv. Primoža.

Janezu in vsem ostalim pohodnikom želimo, da se jim izpolni njihov cilj, da so v štiriindvajsetih urah čim večkrat »Go in Do«.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Dušan Štrajhar (skupinska fotka)
Tagi